Search

Πώς εκδικείται ένας διεστραμμένος ναρκισσιστής;

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εκδίκηση είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των ναρκισσιστικών διεστραμμένων, καθώς έχουν βαθιά ανάγκη για έλεγχο και κυριαρχία πάνω στους άλλους. Όταν αισθάνονται ότι απειλούνται ή ταπεινώνονται, μπορεί να ζητούν εκδίκηση με σκληρό και ύπουλο τρόπο.

Οι διεστραμμένοι ναρκισσιστές μπορεί να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία τακτικών για να πάρουν εκδίκηση, αλλά μερικά συνηθισμένα παραδείγματα είναι τα εξής

Απαξίωση του θύματός τους: Οι διεστραμμένοι ναρκισσιστές μπορεί να διαδίδουν κακόβουλες φήμες για το θύμα τους, να το δυσφημούν ή να το συκοφαντούν δημόσια. Μπορεί επίσης να σαμποτάρουν τη φήμη του θύματός τους χρησιμοποιώντας ψέματα ή μισές αλήθειες για να το δυσφημίσουν στους άλλους.

Ελέγχουν το θύμα τους: Οι ναρκισσιστές ανώμαλοι μπορεί να επιδιώκουν να διατηρήσουν τον απόλυτο έλεγχο του θύματός τους, χρησιμοποιώντας εξαναγκαστικά μέσα όπως απειλές, ενοχές ή εκφοβισμό. Μπορεί επίσης να χειραγωγούν τα θύματά τους ώστε να πιστεύουν ότι εξαρτώνται από αυτούς, προκειμένου να τα κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους.

Απομονώνοντας το θύμα τους: Οι διεστραμμένοι ναρκισσιστές μπορεί να επιδιώκουν να απομονώσουν το θύμα τους, αποκόπτοντάς το από τον κοινωνικό ή οικογενειακό του κύκλο. Μπορεί επίσης να περιορίσουν την ελευθερία κινήσεων του θύματός τους, παρακολουθώντας το στενά ή περιορίζοντάς το παρά τη θέλησή του.

Σαμποτάρουν τη ζωή του θύματός τους: Οι διεστραμμένοι ναρκισσιστές μπορεί να επιδιώκουν να βλάψουν άμεσα τη ζωή του θύματός τους σαμποτάροντας την καριέρα του, στερώντας του οικονομικούς πόρους ή αναγκάζοντάς το να εγκαταλείψει τα σχέδια και τις φιλοδοξίες του.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εκδίκηση ενός διεστραμμένου ναρκισσιστή μπορεί να είναι πολύ λεπτή και δύσκολα ανιχνεύσιμη. Μπορεί να χρησιμοποιούν ύπουλες τακτικές για να βλάψουν το θύμα τους, διατηρώντας παράλληλα μια αξιοπρεπή και αξιοσέβαστη εμφάνιση στους άλλους.

από τη Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close