Search

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει τον πόλεμο κατά της παρένθετης μητρότητας

Πυροτεχνήματα ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα μετά την απαίτηση του Πάπα Φραγκίσκου να απαγορευτεί παγκοσμίως η πρακτική της παρένθετης μητρότητας. Τη χαρακτήρισε “αξιοθρήνητη” και “σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας της γυναίκας και του παιδιού”. “Ένα παιδί είναι πάντα ένα δώρο και ποτέ η βάση ενός εμπορικού συμβολαίου”, είπε.

Ως ένδειξη της σημασίας του θέματος, το συμπεριέλαβε στην ετήσια ομιλία του για την εξωτερική πολιτική προς το διπλωματικό σώμα του Βατικανού, μαζί με τη Γάζα, την Ουκρανία, τη Μιανμάρ, την Αρμενία και άλλες εστίες πολέμου και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι επικριτές του Πάπα τράβηξαν τις ευαίσθητες χορδές- το επιχείρημά τους είναι ότι η παρένθετη μητρότητα είναι απλώς ένας τρόπος για τους άτεκνους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια αγαπημένη οικογένεια.

“Οι απόψεις του Πάπα για την παρένθετη μητρότητα είναι ξεπερασμένες, ανενημέρωτες και συγκαταβατικές για τις γυναίκες που επιλέγουν να γίνουν παρένθετες μητέρες”, έγραψε μια Αυστραλή δικηγόρος παρένθετης μητρότητας, ο οποίος έχει επίσης υπάρξει παρένθετη μητέρα, στην εφημερίδα Sydney Morning Herald.

“Η παρένθετη μητρότητα χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους που δεν έχουν άλλες επιλογές και θέλουν πραγματικά να μεγαλώσουν την οικογένειά τους”, δήλωσε στο περιοδικό People η Stephanie Levich, της Family Match Consulting.

“Είναι αναίσθητο και δεν έχει επαφή με τον κόσμο”, δήλωσε η Judith Hoechst, δικηγόρος παρένθετης μητρότητας στο Ντένβερ, στο USA Today. “Ο γιος μου δεν θα βρισκόταν σε αυτή τη γη αν δεν υπήρχε ο Θεός, και ο Θεός δεν κάνει λάθη”.

Αν και ο Πάπας Φραγκίσκος έχει τη φήμη του “προοδευτικού”, έχει καταδικάσει πολλές φορές την παρένθετη μητρότητα. Ο επίσκοπος Ρόμπερτ Μπάρον, ένας από τους πιο πειστικούς καθολικούς απολογητές στις ΗΠΑ, εξήγησε με σθένος τα αισθήματα του Πάπα σε δελτίο Τύπου της Διάσκεψης Καθολικών Επισκόπων των ΗΠΑ:

“Η εμπορευματοποίηση των γυναικών και των παιδιών στην παρένθετη μητρότητα υπογραμμίζεται από την πεποίθηση ότι υπάρχει δικαίωμα στην απόκτηση παιδιού. Το παιδί μετατρέπεται σε αντικείμενο για την εκπλήρωση των επιθυμιών κάποιου αντί για πρόσωπο που πρέπει να λατρεύεται. Με αυτόν τον τρόπο, το γνήσιο δικαίωμα του παιδιού να συλληφθεί μέσα από την αγάπη των γονέων του παραβλέπεται υπέρ του “δικαιώματος να αποκτήσει ένα παιδί με κάθε αναγκαίο μέσο”. Πρέπει να αποφύγουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης και να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, ξεκινώντας από το αγέννητο παιδί…

“Η επιθυμία να αξιοποιηθεί η παρένθετη μητρότητα μπορεί να μοιάζει με την επιθυμία να δημιουργηθεί οικογένεια με φυσικό τρόπο, αλλά όσο καλές προθέσεις και αν έχει, η παρένθετη μητρότητα αδικεί πάντοτε σοβαρά το παιδί, τα τυχόν απορριπτόμενα έμβρυα (που είναι συνάνθρωποί μας), την εμπορευματοποιημένη βιολογική μητέρα και την ένωση αγάπης των συζύγων”.

Πηγή: https://bioedge.org/ & https://www.vatican.va/content/francesco/en/speeches/2024/january/documents/20240108-corpo-diplomatico.html & https://www.smh.com.au/national/i-am-a-surrogate-mother-the-pope-should-stay-out-of-my-life-20240112-p5ewu0.html?ref=rss&utm_medium=rss&utm_source=rss_feed & https://people.com/pope-francis-pushes-for-surrogacy-ban-why-experts-say-thats-dangerous-8424259 & https://eu.usatoday.com/story/news/nation/2024/01/10/popes-call-to-ban-surrogacy-stirs-outrage-sadness-among-advocates/72164437007/ & https://www.usccb.org/news/2024/surrogacy-injustice-all-involved-bishop-barron-says-support-pope-francis

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close