Search

Αμερικανοί πολιτικοί είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά την έγκριση της απόφασης του δικαστηρίου της Αλαμπάμα για την εξωσωματική γονιμοποίηση

Οι πολιτικοί αντιδρούν στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αλαμπάμα ότι τα κατεψυγμένα έμβρυα εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι “εξωμήτρια παιδιά”. Οι γιατροί λένε ότι αυτό θα καταστήσει την εξωσωματική γονιμοποίηση σχεδόν αδύνατη και οι συνήγοροι των ασθενών είναι εξοργισμένοι.

Στην Αλαμπάμα, τρία νομοσχέδια για την προστασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης πέρασαν από τις επιτροπές τόσο της πολιτειακής Βουλής όσο και της Γερουσίας. Θα παρείχαν αστική και ποινική ασυλία στους παρόχους εξωσωματικής γονιμοποίησης εφόσον ακολουθούσαν τα κοινά αποδεκτά πρότυπα φροντίδας.

Στην Ουάσιγκτον, η γερουσιαστής του Ιλινόις Tammy Duckworth, η οποία έχει δύο παιδιά με εξωσωματική γονιμοποίηση, αφηγείται τη δική της ιστορία για να προωθήσει την ομοσπονδιακή υποστήριξη της εξωσωματικής γονιμοποίησης. “Βασικά, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν θέσει το δικαίωμα ενός γονιμοποιημένου ωαρίου πάνω από το δικαίωμα της γυναίκας, και αυτό δεν είναι κάτι με το οποίο νομίζω ότι συμφωνεί ο αμερικανικός λαός”, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πριν από ένα μήνα, η Duckworth εισήγαγε την “Πράξη για την πρόσβαση στην οικοδόμηση της οικογένειας” για την “προστασία του δικαιώματος κάθε Αμερικανού να έχει πρόσβαση στην εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) και σε άλλες υπηρεσίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγικής τεχνολογίας (ART) που χρειάζονται εκατομμύρια Αμερικανοί για να αποκτήσουν παιδιά”.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μπει σε σφήνα στο θέμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Από τη μία πλευρά, θέλουν να υποστηρίξουν την αντίληψη ότι τα έμβρυα είναι ανθρώπινη ζωή. Από την άλλη, φοβούνται ότι θα φανεί ότι αντιτίθενται στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Σύμφωνα με το Politico, μια εταιρεία συμβούλων διαπίστωσε ότι “το 86 τοις εκατό όλων των ερωτηθέντων υποστήριξε την πρόσβαση στην εξωσωματική γονιμοποίηση, με 78 τοις εκατό υποστήριξη μεταξύ των αυτοπροσδιοριζόμενων “υπέρμαχων της ζωής” και 83 τοις εκατό μεταξύ των Ευαγγελικών Χριστιανών”.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει την εξωσωματική γονιμοποίηση. “Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα πρέπει να είναι πάντα στο πλευρό του θαύματος της ζωής – και στο πλευρό των μητέρων, των πατέρων και των όμορφων μωρών τους”, έγραψε στο Truth Social. “Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού”.

“Αυτό είναι πραγματικά το επίκεντρο της ηθικής του”, δήλωσε ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο. “Κανείς δεν κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση για να καταστρέψει τη ζωή, κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση για να δημιουργήσει ζωή.Δυστυχώς, πρέπει να δημιουργήσεις πολλαπλά έμβρυα και κάποια από αυτά δεν χρησιμοποιούνται, τότε βρίσκεσαι πλέον σε δίλημμα”.

Η γερουσιαστής του Wyoming Cynthia Lummis συνόψισε πιθανώς τη θέση των περισσότερων νευρικών Ρεπουμπλικανών πολιτικών:”Θα χρειαστούν κάποιοι άνθρωποι που πραγματικά αφιερώνουν πολύ χρόνο και σκέψη σε αυτό το θέμα για να βγάλουν άκρη … αλλά σε ό,τι κι αν καταλήξουν, θέλουμε απεγνωσμένα να προστατεύσουμε την εξωσωματική γονιμοποίηση”.

Πηγή: https://bioedge.org/ by Michael Cook

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close