Search

Δράμα για την παρένθετη μητρότητα στο Ισραήλ

Δράμα για την παρένθετη μητρότητα δημοφιλές στο Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί έχουν πολλά δράματα στο πιάτο τους αυτή τη στιγμή μετά την 7η Οκτωβρίου 2023- πόλεμος στη Γάζα, πιθανός πόλεμος με τη Χαμάς, διεθνής αναταραχή… Αλλά υπάρχει ακόμα χώρος για εγχώριο δράμα. Μια τηλεοπτική σειρά για την παρένθετη μητρότητα, “Ένα σώμα που δουλεύει” (“Goof Shlishi” στα εβραϊκά) προχωράει στον δεύτερο κύκλο της. Ήταν το δράμα με την υψηλότερη τηλεθέαση στο Ισραήλ το 2023.

Οι παραγωγοί περιγράφουν την υπόθεση του “A Body That Works” ως εξής:

Μια γυναίκα λαχταρά να γίνει μητέρα, αλλά δεν μπορεί να φέρει μια εγκυμοσύνη σε πλήρη ανάπτυξη. Μια άλλη γυναίκα, σε απελπιστική οικονομική ανάγκη, είναι σε θέση να χορηγήσει το δώρο της ζωής για λογαριασμό της άλλης. Η απελπισία τους τις ενώνει …

Στον πυρήνα του, το A Body That Works είναι ένα οικογενειακό δράμα με επίκεντρο το ταξίδι προς τη γονεϊκότητα. Είναι επίσης μια μελέτη της δυναμικής της εξουσίας του ταξισμού, της σύγκρουσης μεταξύ των εχόντων και των μη εχόντων.

Η κεντρική σύγκρουση τροφοδοτείται από την πολυπλοκότητα και τις αντιφάσεις γύρω από το ιερό καθήκον της μητρότητας. Ξετυλίγει το κουβάρι της σχέσης μεταξύ αρρενωπότητας και πατρότητας και της τεράστιας κοινωνικής πίεσης που ασκείται σε όλους τους γονείς. Η κοινωνία υπαγορεύει ότι οι άνθρωποι, ιδίως οι γυναίκες, πρέπει να κάνουν παιδιά για να είναι επιτυχημένοι. Όλες οι γυναίκες πρέπει να γίνουν τέλειες μητέρες.

Το “A Body that Works” έχει πωληθεί σε 92 περιοχές στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία – ίσως ένας δείκτης του ενδιαφέροντος του κοινού για την παρένθετη μητρότητα.

Επιμέλεια κειμένου: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: https://bioedge.org/ by Michael Cook

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close