Search

Η έκθεση του βρετανικού κοινοβουλίου για την “υποβοηθούμενη θανάτωση” αρνείται να πάρει θέση

Η πολυαναμενόμενη έκθεση του βρετανικού κοινοβουλίου για την “υποβοηθούμενη θανάτωση” δεν προέβη σε δραματικές συστάσεις, προς απογοήτευση των υποστηρικτών και ανακούφιση των αντιπάλων.

Η έρευνα της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας προοριζόταν να αποτελέσει “μια βάση για συζήτηση” σχετικά με το αν πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Όμως, σταμάτησε να ζητά συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Αντ’ αυτού, συνέστησε στην κυβέρνηση να εξετάσει πώς θα αντιδράσει εάν γίνουν κινήσεις για να τεθεί σε ισχύ ο νόμος για την υποβοηθούμενη θανάτωση σε ορισμένα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν και επί του παρόντος είναι παράνομη στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία, οι εξαρτήσεις του στέμματος, όπως το Τζέρσεϊ και η Νήσος Μαν, έχουν κάνει βήματα προς τη νομιμοποίησή της.

Η επιτροπή αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει την καθολική πρόσβαση στην παρηγορητική φροντίδα για τους ανίατα ασθενείς, αφού άκουσε στοιχεία για “αποσπασματικές” διατάξεις για το τέλος της ζωής.

Οι πολέμιοι του “δικαιώματος στο θάνατο” επέκριναν την έκθεση. Ο Δρ Gordon Macdonald, διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης Care Not Killing, δήλωσε: “Ο Δρ: “Σε μια εποχή που έχουμε δει πόσο εύθραυστο είναι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, πώς η υποχρηματοδότηση ασκεί πίεση στις υπηρεσίες, στην πρόσβαση σε συγκεκριμένες θεραπείες και όταν το εκπληκτικό κίνημα των ξενώνων του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζει κρίση χρηματοδότησης ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών, οι βουλευτές θα μπορούσαν να είχαν αποφασίσει να κλείσουν σταθερά την πόρτα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία και την ευθανασία…”Απέτυχαν”.

Η έρευνα έλαβε περισσότερες από 68.000 απαντήσεις από το κοινό και περισσότερα από 380 γραπτά στοιχεία που αποτέλεσαν τη βάση για την έκθεση.

Πηγή: https://bioedge.org/ by Michael Cook

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close