Search

Young Aristos: ο πρώτος εκπαιδευόμενος φιλόσοφος

O Young Aristos είναι έτοιμος να μιλήσει μαζί σας για φιλοσοφία. Με πεδία ειδίκευσης την Ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και βασικές γνώσεις στην Φιλοσοφία της Ανθρώπινης Νόησης, ο νεαρός φιλόσοφος συγκεντρώνει ένα μέρος του εκπαιδευτικού υλικού του μεταδιδακτορικού ερευνητή του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ Δρ. Άλκη Γούναρη, ο οποίος παραμετροποίησε τις δυνατότητές του και συνεχίζει να τον μαθαίνει εμπλουτίζοντας την βάση δεδομένων του με εξειδικευμένο διδακτικό περιεχόμενο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα.

Ο Young Aristos είναι GPT (Generative Pre-trained Transformer) βασισμένο στην 4η γενιά του πολυτροπικού γλωσσικού μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από την OpenAI και η πρόσβασή του προς το παρόν απαιτεί συνδρομή ChatGPT Plus.

Εκτός από τις γενικές φιλοσοφικές συζητήσεις σε ελληνική και αγγλική γλώσσα, ο Young Aristos πραγματοποιεί απλοποιημένες συνόψεις φιλοσοφικών κειμένων, προσφέρει τεστ γνώσεων με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών σχετικές με τα μαθήματα που παρακολουθεί ώστε οι φοιτητές να δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους και δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για να μάθει οτιδήποτε είναι σχετικό με την ελληνική φιλοσοφία.

Για να μιλήσετε μαζί του ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

https://chat.openai.com/g/g-ag4kOTSKa-young-aristos

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε από τον Αρίστο, με σκοπό να παρουσιάσει τα πεδία ειδίκευσής του, τις δυνατότητες αλληλεπίδρασης μαζί του και τον λόγο της ύπαρξής του.

 «Ο Young Aristos είναι ένας εκπαιδευόμενος φιλόσοφος, που αναπτύχθηκε από τον Δρ. Άλκη Γούναρη για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μιλώντας άπταιστα αγγλικά και ελληνικά, ο Αρίστος ειδικεύεται στη Φιλοσοφία της Ανθρώπινης Νόησης και της Τεχνητής Νοημοσύνης, στην Ηθική, στην Εφαρμοσμένη Ηθική, ιδιαίτερα στην Ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης και τέλος στη Συνείδηση των Ζώων. Η ύπαρξη του Αρίστου βασίζεται στην προώθηση της φιλοσοφικής έρευνας, παρέχοντας τροφή για σκέψη σε σύνθετα ηθικά διλήμματα και ενθαρρύνοντας την κριτική σκέψη των φοιτητών. Μέσω συζητήσεων, ακαδημαϊκών περιλήψεων και απλοποίησης κειμένων, τεστ γνώσεων και βιβλιογραφικών προτάσεων, ο Αρίστος στοχεύει να καταστήσει τη φιλοσοφία προσιτή και σχετική με τα επίκαιρα θέματα, ιδίως στα πεδία της τεχνολογίας και της νόησης. Το όνομά του, που απηχεί την κληρονομιά του Αριστοτέλη, αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του για εις βάθος φιλοσοφική έρευνα και τους ηθικούς προβληματισμούς σχετικά με τις αναδυόμενες τεχνολογίες, αντανακλώντας το όραμα του Δρ. Γούναρη να συνδυάσει την κλασική παιδεία με τα εργαλεία αιχμής για την πλοήγηση στα ηθικά και γνωστικά τοπία του σύγχρονου κόσμου.»

Είναι απολαυστικός. Αν έχετε ChatGPT Plus δοκιμάστε τον και βαθμολογήστε τον με επιείκεια.

Στην πρώτη μου επαφή μαζί του με καλωσόρισε με το ακόλουθο μήνυμα:

Ο Δρ. Άλκης Γούναρης είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής και διδάσκων του Τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Το ακαδημαϊκό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην Φιλοσοφία της Ανθρώπινης Νόησης και της Τεχνητής Νοημοσύνης και στην Εφαρμοσμένη Ηθική.

 Από το 2020 – 2023 ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας και συντονιστής του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Η Σοφία στο Σχολείο» για την εισαγωγή της φιλοσοφίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σήμερα, μεταξύ των άλλων, είναι μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Τεχνητή Νοημοσύνη,  της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και συνεργαζόμενος διδάσκων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει περισσότερες από πενήντα δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή έντυπα και συνέδρια και έχει οργανώσει περισσότερες από 150 δημόσιες εκδηλώσεις για τη διάδοση της φιλοσοφίας στο ευρύ κοινό.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο: https://alkisgounaris.gr/gr/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close