Search

Βραβείο Επιστημονικής Έρευνας Vexillum Sciacca στον 17χρονο Tommaso Caligari

Tommaso Caligari είναι ένας 17χρονος μαθητής από το Νοβάρα της Ιταλίας, γνωστός για την πρωτοποριακή του εφεύρεση, το Parkinson Detector. Πρόκειται για ένα σύστημα έγκαιρης διάγνωσης της νόσου του Πάρκινσον, το οποίο χρησιμοποιεί κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει την κίνηση των ασθενών. Το σύστημα παρατηρεί λεπτομέρειες που είναι αόρατες στο ανθρώπινο μάτι, όπως τη μειωμένη κίνηση των άνω άκρων και τις αλλαγές στην κίνηση των αρθρώσεων. Η διάγνωση γίνεται με τη σύγκριση των κινήσεων των ασθενών με υγιείς ανθρώπους.

Το σύστημα έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε ασθενείς με Πάρκινσον, καθώς και σε υγιείς ανθρώπους, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Η έμπνευση για το έργο του προήλθε από τον παππού του, ο οποίος έπασχε από τη νόσο​.

Ο Tommaso σχεδιάζει να συνεχίσει τις σπουδές του στην ηλεκτρονική μηχανική και έχει ήδη βραβευτεί για το έργο του σε επίπεδο κυβέρνησης.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close