Search

«Στιγμές…» από τον ταλαντούχο τραγουδιστή Μαυρίκιο Μαυρικίου

Γεννήθηκα στη Λεμεσό της Κύπρου στις 17 Φεβρουαρίου 1991. Μόλις στα 5 μου χρόνια γράφτηκα σε ωδείο με σκοπό τη συνειδητή καλλιέργεια μουσικής παιδείας. Μέχρι σήμερα έχω παρακολουθήσει πολλά θεωρητικά μαθήματα μουσικής και έχω πτυχίο πιάνου και σύγχρονου & κλασσικού τραγουδιού. Έχω συμμετάσχει και έχω διακριθεί σε διάφορους και αξιόλογους διαγωνισμούς με πρώτα βραβεία και αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο τελευταίο έτος των σπουδών μου στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στιγμές…

Η στιγμή που έγινε η πρώτη ανάμνηση της ζωής σου: Μεγάλη στιγμή! Όταν γεννήθηκε η αδελφή μου! Από πολύ μικρός ήθελα μια αδελφούλα… Όταν ήρθε στο σπίτι τρελάθηκα! Παρόλο που την περνάω 6 χρόνια την αντιμετωπίζω σαν μεγάλη πια και την αγαπάω απεριόριστα!

Η αξέχαστη στιγμή στο σχολείο: Όταν τραγούδησα το πρώτο μου σόλο με την χορωδία και ορχήστρα του σχολείου στο δημοτικό. Ένιωσα σαν να έδινα την πρώτη μου συναυλία.

Τη στιγμή που αποκάλυπτες μια ζαβολιά σου: Όταν είπα στη μαμά μου πως το δαχτυλίδι που βρήκε στο σαλόνι ήταν μιας κοπέλας που είχα φέρει κρυφά στο σπίτι. Αναγκάστηκα να της το πω για να μην την πληρώσει ο άμαχος πληθυσμός…! Χαχα!

Μια ευτυχισμένη παιδική στιγμή: Όταν οι γονείς μου μου αγόρασαν το πρώτο μου πιάνο… Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το βράδυ, γιατί έπαιζα ώσπου με πήρε ο ύπνος πάνω στο πιάνο!!!

Η στιγμή που ένιωσες το πρώτο καρδιοχτύπι: Το πρώτο μου διαγώνισμα στο σχολείο. Πάντα ήμουν λίγο σπασικλάκι! Χαχαχα! Δεν το πήρα τυχαία το απολυτήριο με 19.9…

Μια στιγμή ‘αφόρητης τρέλας’: Όταν πέθανε ο Pavarotti πήγα για μία μέρα στην Ιταλία για να βρεθώ στην κηδεία του… Ήταν το είδωλό μου εκείνη την περίοδο… Ήταν ο λόγος που ασχολήθηκα με το κλασσικό τραγούδι…

Μια υπέροχη στιγμή με τους φίλους μου: Όταν πήγαμε κατασκήνωση στο βουνό του Τροόδους στην Κύπρο. Μια βδομάδα μακριά από σπίτι για πρώτη φορά, γεμάτη μουσική και τραγούδια και αξέχαστες τρέλλες με τους συμμαθητές μου.

Η στιγμή που έφυγες από το σπίτι για σπουδές: Τα είχε όλα! Τους γονείς να κλαίνε συγκινημένοι, εμένα να προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω και μεγάλη αγωνία και φόβο για το πώς θα ήταν η ζωή μου από εκεί και μπρος.

Δυο στιγμές από τα φοιτητικά σου χρόνια: Η αγωνία όταν έδωσα για πρώτη φορά εξετάσεις στο πανεπιστήμιο και ο ενθουσιασμός όταν πήρα το πρώτο μου δεκάρι!

Εκείνη η στιγμή που αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι: Σε ηλικία μόλις 10 ετών έλαβα μέρος σε ένα διαγωνισμό σύνθεσης τραγουδιού και κέρδισα το πρώτο βραβείο. Από εκείνη την στιγμή ήξερα τι θα κάνω στη ζωή μου.

Οι πρώτες στιγμές στο χώρο του τραγουδιού: Μικρές αλλά ζεστές μουσικές σκηνές της Λεμεσού με ένα πιάνο, μια φωνή και καλή παρέα να τραγουδάει μαζί μου διαχρονικά ελληνικά τραγούδια…

Η κορυφαία στιγμή μέχρι τώρα στην επαγγελματική σου πορεία: Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο μου τραγούδι με τίτλο «Οτιδήποτε δικό σου». Ένιωσα ότι τώρα αρχίζω και επίσημα καριέρα!

Στιγμές ενός ταξιδιού: Όταν πήγαμε μουσική περιοδεία με το συγκρότημα του λυκείου μου στην Κρήτη. Παίζαμε κάθε βράδυ και σε διαφορετικό μέρος για μία βδομάδα… Ήταν όλα υπέροχα… Οι συναυλίες, οι άνθρωποι, η φιλοξενία και τα μαγευτικά τοπία…

Η στιγμή που γνώρισες έναν σημαντικό άνθρωπο: Τον Νίκο Μουρατίδη! Από τότε που τον γνώρισα πολλά άλλαξαν στην μουσική αλλά και την προσωπική μου ζωή. Με βοήθησε να βρω το στυλ μου και να το υποστηρίξω από όλες τις πλευρές. Το σωστό ρεπερτόριο, οι μουσικές του παρεμβάσεις, οι τεχνικές του υποδείξεις, το γούστο, η αισθητική και οι γνώσεις του, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που υιοθέτησα από όταν άρχισε η συνεργασία μας και ελπίζω να τον έχω πάντα στο πλάι μου καθώς η καθοδήγησή του ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε πολύ σημαντική.

Εκείνη η στιγμή που ομολόγησες στον εαυτό σου ότι ερωτεύτηκες: Στο Πανεπιστήμιο… Μαγεύτηκα… και σκέφτηκα: «Ώστε έτσι είναι λοιπόν να είσαι ερωτευμένος;».

Εκείνη η στιγμή που ένιωσες ευτυχία: Όταν πέρασα πρώτος στο τμήμα μουσικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέσω των Παγκύπριων εξετάσεων το 2008.

Η στιγμή που απογοητεύτηκες: Όταν δεν πέρασα στα Live του X-Factor. Ένιωσα ότι όλα τέλειωσαν ενώ στην ουσία όλα είχαν αρχίσει!

Μια στιγμή που σε πλημμύρισε φόβο: Όταν κατάλαβα με πόσα εμπόδια ξεκινάω να κάνω καριέρα… Διάλεξα την χειρότερη περίοδο που όλοι οι τομείς περνάνε κρίση!

Μια τολμηρή στιγμή:  Όταν πήρα την απόφαση να χάσω τα περιττά μου κιλά για να φτιάξω την εξωτερική μου εμφάνιση! Έχασα 60 κιλά σε 2 χρόνια.

Η στιγμή που αποφάσισες να λησμονήσεις κάτι από το παρελθόν: Όταν ως φοιτητής πια, άρχισε να μου λείπει η πόλη μου, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και όλα αυτά που έζησα πριν φύγω από την Κύπρο. Ευτυχώς σύντομα αναπλήρωσα τα κενά με καινούργιους ανθρώπους, τόπους και ερεθίσματα.

Εκείνη η στιγμή που σε πόνεσε: Όταν έχασα την γιαγιά μου… Με έβλεπε να τραγουδάω από μικρός, με στήριζε σε ό,τι κι αν έκανα, ερχόταν πάντα να με δει όπου κι αν τραγουδούσα και μου έλεγε ότι μια μέρα θα γίνω μεγάλος και θα με βλέπει στην τηλεόραση. Δυστυχώς δεν πρόλαβε αλλά ελπίζω πως από εκεί που είναι με βλέπει και με ακούει σε κάθε μου εμφάνιση.

Η στιγμή που άκουσες μια σκληρή αλήθεια: Ότι η Κύπρος μπαίνει στο ΔΝΤ και μπλέκει με τα μνημόνια! Μιας και αφού είμαι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ζω από πρώτο χέρι πόσο αρνητικά έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Η στιγμή που είπες: «Αυτή είναι η ομορφότερη στιγμή της ζωής μου»: Όταν στις 12/12/12 έκανα το πρώτο μου μεγάλο προσωπικό sold out LIVE στη Λεμεσό, στην πόλη που γεννήθηκα. Μια μουσική σκηνή γεμάτη κόσμο που ήρθε να ακούσει εμένα, να με στηρίξει και να μου δώσει δύναμη να συνεχίσω. Ένα τρίωρο απολαυστικό πρόγραμμα και μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και μουσική περιπλάνηση.

Η στιγμή που περιμένεις εναγωνίως στο μέλλον: Η στιγμή που θα πω… «Και τώρα τι κάνουμε;»… Μιας και θα έχω εκπληρώσει όλα μου τα όνειρα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα

Concept: Βίκυ Μπαφατάκη 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close