Search

Οι Έλληνες “πρωταγωνιστές” στα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca 2014 στο Βατικανό

Διέπρεψαν τα ελληνικά βραβεία στην λαμπρή ετήσια τελετή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 που πραγματοποιήθηκε στην Aula Magna στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό.

O Κυβερνήτης Leonardo Sacco, Εθνικός Αντιπρόεδρος Κοινωνικής Πρόνοιας της Ιταλίας παρέδωσε το υπέροχο γλυπτό που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Μπάρδης με σύμβολο την οικουμενικότητα του Οδυσσέα στον Καθηγητή Παιδοκαρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Αυξέντιο Καλαγκό για την εξαίρετη πορεία του στο χώρο της Ιατρικής Επιστήμης και το τεράστιο εθελοντικό του έργο.

Ο Καθηγητής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Αυξέντιος Καλαγκός βραβεύεται από τον Κυβερνήτη Leonardo Sacco, Εθνικό Αντιπρόεδρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Ιταλίας. Εικονίζεται η παρουσιάστρια Valeria Ciardiello

Ο βραβευμένος ιατρός αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό δαχτυλίδι «Kalangos Ring» που δημιούργησε και τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας με αποτέλεσμα να σωθούν χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Από αριστερά: Θεανώ Καρατσιουμπάνη, Αυξέντιος Καλαγκός, Βίκυ Μπαφατάκη, Jacob Barnett, Γιώργος Τσούκαλης & Μαργαρίτα Θεολόγου

Αναφέρθηκε στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Coeurs pour tous» που ίδρυσε στην Ελβετία (Καρδιές για όλους), τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιεί με την ομάδα του με τις πιο αντίξοες συνθήκες σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, αλλά και σε άλλες, όπως είναι η Γεωργία και η Σερβία, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα γιατρούς αυτών των χωρών αφιλοκερδώς.

Από αριστερά: Φώτης Πονηρός, Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης & ο Πρίγκιπας Alessandro Ruspoli

Το Βραβείο Παιδαγωγικών Επιστημών απονεμήθηκε στον Αρχιμανδρίτη & Δρ. του ΕΚΠ, Απόστολο Καβαλιώτη από τον Πρίγκιπα Alessandro Ruspoli για τις εκπαιδευτικές του παγκόσμιες έρευνες και μελέτες για τον μητρικό θηλασμό, τον αυτισμό, τα παιδιά με αναπηρία, την δράση του στην Εκπαίδευση και για το ασύνορο φιλανθρωπικό του έργο σε όλες τις γωνιές της γης. O κοσμηματοποιός Φώτης Πονηρός του παρέδωσε ασημένιο δίσκο, τιμητικό δώρο που είθισται να παραδίδεται σε Καρδιναλίους.

Από αριστερά: Δάφνη Θεοδωρακέα, Valeria Ciardiello, Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Jacob Barnett, Καρδινάλιος Raymond Leo Burke, Βίκυ Μπαφατάκη, Γιώργος Τσούκαλης, Φώτης Πονηρός

Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του μητρικού θηλασμού και την πορεία του στον εθελοντισμό από την μητέρα Τερέζα, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τον Νέλσον Μαντέλα και τα άτομα με αναπηρία.

Ο Στρατηγός Gerardo Restaino βραβεύει τον Γιώργο Τσούκαλη

Στον Οικονομολόγο & Ιδιωτικό Αστυνομικό Γιώργο Τσούκαλη παρέδωσε το Δίπλωμα «αξίας» ο Στρατηγός Gerardo Restaino, ενώ αμέσως μετά του απενεμήθη Βραβείο από την Φιλόλογο Κατερίνα Νίκου, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων εκ μέρους της Ελληνικής Γραμματείας των Βραβείων για την προσφορά του στην πάταξη της αρχαιοκαπηλίας.

H Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων G. Sciacca, Κατερίνα Νίκου παραδίδει τιμητικό βραβείο στον Γιώργο Τσούκαλη

Η Γενική Γραμματέας των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη ανέφερε τη μεγάλη συμβολή του στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ανθρωπότητα και την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων στο πρόσωπό του για την επιστροφή αρχαιοτήτων στη χώρα. Ο Γιώργος Τσούκαλης παίρνοντας το λόγο τόνισε, ότι οι πολιτιστικοί θησαυροί ανήκουν στην ανθρωπότητα και ζήτησε να ενωθούν οι φωνές όλων, ώστε να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην πατρίδα τους.

Valeria Ciardiello, Jacob Barnett, ο Καρδινάλιος Dario Castrillon Hoyos, Βίκυ Μπαφατάκη

To Premio Assoluto (Απόλυτο Βραβείο), το συμβολικό καράβι – έργο του Σάκη Χειλέλη – των Βραβείων παρέλαβε από τον Καρδινάλιο Dario Castrillon Hoyos, ο 16χρονος Αμερικανός Jacob Barnett με αυτισμό, ιδιοφυία στα μαθηματικά και στη φυσική, ερευνητής στο Perimenter Institute στον Καναδά με IQ υψηλότερο του Αϊνστάιν.

Ο Τάσος Θεοδωρακέας παραδίδει εκ μέρους της Ελλάδας στον Jacob Barnett μαρμαρόγλυπτη πλάκα με το γράμμα Φ

Ο Jacob είναι λάτρης της Ελλάδας και του αρχαίου φιλοσόφου και μαθηματικού Πυθαγόρα και δήλωσε στην Γενική Γραμματέα Βίκυ Μπαφατάκη, ότι αν δεν γεννιόταν αμερικανός θα ήθελε να έχει γεννηθεί Έλληνας.

Η βράβευση του Jacob Barnett

Κατερίνα Νίκου, Fabrizio Marsili, Valeria Ciardiello, Τάσος Θεοδωρακέας, Jacob Barnett, Καρδινάλιος Dario Castrillon Hoyos, Βίκυ Μπαφατάκη & η μητέρα του Jacob, Kristine.

Εκ μέρους της Ελλάδας του παρέδωσε συμβολική μαρμαρόγλυπτη πλάκα με το γράμμα Φ, ο υπεύθυνος συντονισμού Ελλάδας, Αναστάσιος Θεοδωρακέας.

Νίκη Δελή, Δάφνη Θεοδωρακέα, Amira, Βίκυ Μπαφατάκη & Savino Zaba

Tην 10χρονη σοπράνο από την Ολλανδία Amira Willighagen βράβευσε με το Βραβείο Μουσικής η Γ. Γρ. G. Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη. Tο βραβείο παρέδωσε η 12χρονη Δάφνη Θεοδωρακέα, ενώ η 17χρονη Νίκη Δελή της δώρισε μια μαρμάρινη πλάκα με την λύρα του Ορφέα. Η Amira Willighagen κατόπιν τραγούδησε a capella το Αve Maria και χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό.

Nίκη Δελή, Δάφνη Θεοδωρακέα, Βίκυ Μπαφατάκη & Amira

Η Βίκυ Μπαφατάκη παρέδωσε το Βραβείο Περιβάλλοντος στην Μεξικανή Maritza Morales Casanova για τη δημιουργία του πάρκου Ceiba Pentandra, μέσω του οποίου νέοι και δάσκαλοι παίρνουν μέρος στην καταπολέμηση στην καταπολέμηση περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη.

Ο Καρδινάλιος Dario Castrillon τίμησε με το Βραβείο Πολιτισμού τον αμερικανό Καρδινάλιο Raymond Leo Burke με το εθιμοτυπικό δαχτυλίδι, καταπληκτικής ομορφιάς που δημιούργησαν και παρέδωσαν οι κοσμηματοποιοί Γιώργος & Φώτης Πονηρός.

Σημαίνουσες προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της πολιτικής παρέλαβαν Ειδικά Βραβεία, ενώ άξιοι νέοι τιμήθηκαν με τα Βραβεία Νέων, όπως ο γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Flavio Parenti, με το Βραβείο Ηθοποιίας, πρωταγωνιστής της ταινίας ‘To Rome with Love” του Woody Allen, με το Βραβείο Αθλητισμού η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σόλο της συγχρονισμένης κολύμβησης από την Ρωσία, Anisiia Neborako, και στον Danilo Ferrari, με τετραπληγία που μιλά μόνο με το μάτια, το Βραβείο Δημοσιογραφίας.

Oι νικητές Amira, Flavio Parenti, Anisiia Neborako & Jacob Barnett με στελέχη των Βραβείων

Η Γενική Γραμματέας των Βραβείων, Αρχαιολόγος – Δημοσιογράφος Βίκυ Μπαφατάκη που εκπροσώπησε τα Βραβεία στα ΜΜΕ δήλωσε ευτυχής για τα φετινά βραβεία με τις εξέχουσες προσωπικότητες, αλλά και από την συμμετοχή των Ελλήνων σε θέματα πολιτιστικού εθελοντισμού.

Στελέχη των Βραβείων με την Μεξικανή Maritza Morales Casanova και την Ρωσίδα Anisiia Naborako

Χειροκροτήθηκε θερμά ο Έλληνας γλύπτης Γιάννης Μπάρδης που φιλοτέχνησε τα εξαίσια Βραβεία για την εκδήλωση.

Τα εξαιρετικά γλυπτά – βραβεία του Γιάννη Μπάρδη

Την Ελληνική αποστολή έντυσε με καταπληκτικές αρχαιοελληνικές τουαλέτες η εταιρία υψηλής ραπτικής ‘Αρσινόη της Θράκης’ σε σχέδια Κατερίνας Σαακίδου, ενώ τα κοσμήματα της Βίκυς Μπαφατάκη ήταν ‘Πονηρός’.

Ζωή Τηγανούρια

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έπαιξε η σολίστ του ακορντεόν και μουσικοσυνθέτης Ζωή Τηγανούρια, η οποία χειροκροτήθηκε εγκάρδια από το κατάμεστο αμφιθέατρο.

Χορηγοί της Ελληνικής Γραμματείας ήταν: Γιάννης Μπάρδης – γλύπτης, Poniros, Heilelis, Unilog, Labochem SA, Arsinoe de Thrace, Zoe, www.peoplenews.gr

Γραφείο Τύπου Διεθνών Βραβείων ‘Giuseppe Sciacca’

Ε-mails: segreteriagr@premiosciacca.it
premiosciaccagr@gmail.com
www.premiosciacca.it

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close