Search

10 άγνωστα πράγματα για τον Winston Chruchill

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είναι ένας από τους πιο αγαπητούς πολιτικούς του 20ού αιώνα. Βέβαια υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον Churchill, όπως:

1. Ένα ταξίδι στην Ινδία έστρεψε τον Τσόρτσιλ στο ουίσκι

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ανέφερε ότι «έκανα κανόνα της ζωής μου να μην πίνω ποτέ μη αλκοολούχα ποτά μεταξύ των γευμάτων». Στο μεταξύ, μισούσε το ουίσκι μέχρι που έκανε ένα ταξίδι στην Ινδία, όπου έμαθε πώς να το πίνει σωστά και σύντομα ξεκίνησε το Johnnie Walker, που το έπινε με σόδα.

2. Ενδιαφερόταν πολύ για τα εσώρουχά του

Ο Τσόρτσιλ φέρεται να είχε μια ιδιαίτερη προτίμηση στα μεταξωτά εσώρουχα από τα καταστήματα του στρατού και του ναυτικού. Σύμφωνα με τα λόγια της συζύγου του, «κοστίζουν περισσότερο και από τον ίδιο».

3. Έκανε «επίδειξη» στον Πρόεδρο Ρούσβελτ

Τον Ουίνστον Τσόρτσιλ δεν τον ένοιαζε τί σκέπτονταν οι άλλοι, ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος Ρούσβελτ, μπροστά στον οποίο του έπεσε η πετσέτα του μπάνιου και έμεινε γυμνός. Ο ίδιος δήλωνε ότι «δεν έχω τίποτα να κρύψω».

4. Αγαπούσε τα ζώα, αλλά κυρίως τη γάτα του, Jock

Οι περισσότεροι συνδέουν τον Τσόρτσιλ με το βρετανικό μπουλντόγκ (προφανώς), αλλά ο πολιτικός είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για τις γάτες – και για μία συγκεκριμένη: μια πολύχρωμη γάτα με το όνομα Jock. Την ονόμασε έτσι από τον ιδιωτικό του γραμματέα, Sir John “Jock” Colville, που του την άφησε κληρονομιά.

5. Αγαπούσε τόσο πολύ τα ζώα που ζήτησε από τη σύζυγό του να σφάξει μια χήνα

Η αγάπη του Τσόρτσιλ για τα ζώα δεν ήταν φευγαλέα. Αν και είχε ορισμένα κατοικίδια ζώα, ο πρώην πρωθυπουργός είπε μια μέρα στη σύζυγό του Clementine να σφάξει μια χήνα για το δείπνο: «Θα πρέπει να σφάξεις τη χήνα για το βραδινό, Clementine», της ζήτησε.

6. Είχε ιδιαίτερη προτίμηση στις «νερουλές» σούπες

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ μισούσε τις κρεμώδεις σούπες και προτιμούσε να ξεκινάει τα γεύματά του με νερουλές σούπες. Επίσης, αγαπούσε το πικνίκ, που στην πραγματικότητα του έδινε μια ψυχική ηρεμία.

7. Η αγαπημένη του ταινία ήταν «η γυναίκα του Χάμιλτον»

Ο Τσώρτσιλ παρακολουθούσε ταινίες στο σπίτι του με το προσωπικό, την οικογένεια και τους φιλοξενούμενους, η αγαπημένη του ταινία ήταν «η γυναίκα του Χάμιλτον» του 1941 με πρωταγωνιστές τον Vivien Leigh και τον Sir Lawrence Olivier.

8. Του άρεσαν τα musicals

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ιστορικών βρέθηκαν στο προσωπικό του ντουλάπι δίσκοι του Gilbert και Sullivan, καθώς και βετεράνοι της μουσικής σκηνής όπως οι Marie Lloyd και Harry Lauder.

9. Η μητέρα του προσπάθησε να τον πείσει να σταματήσει το κάπνισμα

Η μητέρα του Τσόρτσιλ σχεδόν κατάφερε να κάνει τον γιο της να σταματήσει το κάπνισμα. Όταν ήταν 15 ετών, του έδωσε ένα όπλο και ένα πόνι λέγοντας του πως θα τα κρατούσε αν μπορούσε να μείνει μακριά από τα πούρα για έξι μήνες. Και φυσικά λειτούργησε! Απλώς, όχι για πάντα.

10. Δεν σπαταλούσε το χρόνο

Τόσο στη ζωή όσο και στη μόδα. Σύμφωνα με το βιβλίο του Barry Singer, «Churchill Style», ο Τσόρτσιλ δεν φορούσε ποτέ παπούτσια με κορδόνια επειδή του άρεσε να τα βάζει και να τα βγάζει εύκολα. Επίσης οι παντόφλες του ήταν σχεδιασμένες από τον Hook, Knowles & Co, που ήταν αγαπημένος σχεδιαστής των πολύ μοντέρνων πολιτικών.

Επιμέλεια κειμένου: Παναγιώτης Ανδρεάδης, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος 

Πηγή: https://www.history.co.uk

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close