Search

Βραβείο Μουσικής Sciacca 2018 στον βιολιστή με σύνδρομο Down Emmanuel Joseph Bishop

Ο Emmanuel Bishop είναι ένας φιλόδοξος νέος με σύνδρομο Down, ο οποίος παίζει βιολί και μιλάει αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και λατινικά. Ποτέ δεν αφήνει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο των ονείρων του.

Ο Emmanuel άρχισε να σπουδάζει βιολί όταν ήταν 6 ετών. Στην ηλικία των 12 ετών, έδωσε ρεσιτάλ στο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνδρόμου Down στην Ιρλανδία, στο οποίο παρευρέθηκαν 900 άτομα. Στα 15 του, προσκλήθηκε στην Τουρκία για να παίξει βιολί μαζί με την συμφωνική ορχήστρα για την Παγκόσμια Ημέρα συνδρόμου Down.

Ο Emmanuel, είναι μοναχοπαίδι και παρακολουθεί μαθήματα κατ’ οίκον. Στην ηλικία των 2 ετών έμαθε ανάγνωση. Οι γονείς του πάντα πίστευαν στις ικανότητες του γιου τους και στέκονταν δίπλα του, βοηθώντας τον να ξεπεράσει οποιαδήποτε δυσκολία. Στην ηλικία των 6 ετών, έκανε μια εναρκτήρια ομιλία σε τρεις γλώσσες μπροστά σε 600 άτομα, στο ετήσιο συνέδριο για το σύνδρομο Down στο Saint Louis.

Ο Emmanuel αγαπά επίσης πολύ τον αθλητισμό. Έχει ήδη πετύχει 6 παγκόσμια ρεκόρ κολύμβησης συνδρόμου Down στην κατηγορία των Παίδων. Όταν ήταν 8 ετών, κέρδισε μετάλλια στα Special Olympics τόσο στο γκολφ, το οποίο δηλώνει ότι είναι το αγαπημένο του άθλημα όσο και τα υδρόβια. Στα 10 του, κέρδισε τα 200 και 400 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης.

Ο Emmanuel είναι ένας ευσεβής χριστιανός, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα ότι πρέπει να αξιοποιήσει το δώρο του από το Θεό για την επιδίωξη ενός μεγαλύτερου σκοπού, δηλαδή να αποδείξει ότι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down είναι σαν όλους τους άλλους, έχοντας τις δικές τους ικανότητες να δείξουν στον κόσμο.

Σε πολλά μέρη του κόσμου, τα παιδιά με σύνδρομο Down δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν, καθώς πολλές γυναίκες επιλέγουν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους, όταν πληροφορούνται τα αποτελέσματα των προγεννητικών ελέγχων. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, 60 έως 90 τοις εκατό των εμβρύων με σύνδρομο Down υφίστανται άμβλωση, σύμφωνα με μια ανάλυση το 2012 με 24 μελέτες στην προγεννητική διάγνωση.

Ταυτόχρονα, τα άτομα με σύνδρομο έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης συγγενούς καρδιακής νόσου, αναπνευστικών προβλημάτων και προβλημάτων ακοής. Πολλά από αυτά τα θέματα υγείας είναι πλέον αντιμετωπίσιμα.

Ο Emmanuel είναι συνήγορος των παιδιών με σύνδρομο Down και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει μέσω των δεξιοτήτων του δυνατοτήτων του, παρουσιάζοντας τη δική του ιστορία ως παράδειγμα ότι παιδιά όπως ο ίδιος είναι σε θέση να επιτύχουν στη ζωή, όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Έχει μιλήσει σε πολυάριθμα συνέδρια για το σύνδρομο Down, περιγράφοντας τις απίστευτες εμπειρίες, επιτεύγματα, πάθη και φιλοδοξίες του. Στις παρουσιάσεις του, στοχεύει να εξαλείψει τις χαμηλές προσδοκίες που επικρατούν για τα παιδιά με σύνδρομο Down, αποκαλύπτοντας ότι δεν αποκλείονται από τις χαρές της ζωής. Ο Emmanuel είναι ένας εξαιρετικός έφηβος, ένα υπέροχο παράδειγμα ταλέντου, φιλοδοξίας και μαθητή για όλους.

«Είμαι βιολιστής και διεθνής ομιλητής που έχω προσκληθεί σε 19 χώρες για να δώσω συναυλίες και να πραγματοποιήσω βασικές ομιλίες, με σκοπό να αυξήσω την ευαισθητοποίηση και την αποδοχή του συνδρόμου Down.»

Τα επιτεύγματά μου περιλαμβάνουν: Κολύμβηση, Γκολφ, Ξένες γλώσσες: παρουσίαση στα γαλλικά στο Congrès Canadien de la Trisomie, στα Λατινικά στο Ciudad de las Ideas του Μεξικού, στα ισπανικά στο VII Congreso Argentino de Síndrome de Down. και στα αγγλικά στο 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνδρόμου Down στην Ινδία.

Συναυλίες βιολιού: Συμφωνικές ορχήστρες – Τουρκία, Μεξικό, Αλβανία. Ορχήστρες Νέων – Μεξικό, Αργεντινή, Βολιβία; Κουαρτέτα στοιχειοσειράς – Καναδάς, Ινδία, Μεξικό, ΗΠΑ. Κύρια τάξη βιολιού στη Νότια Κορέα.

«Αισθάνομαι ευτυχής και είναι μεγάλη τιμή να λάβω το διεθνές βραβείο “Giuseppe Sciacca” για τη μουσική».

Ο Emmanuel είναι ένας εξαιρετικός έφηβος, ένα υπέροχο παράδειγμα ταλέντου, φιλοδοξίας και μαθητή για όλους.

από τους Παναγιώτη Ανδρεάδη και Γιώργο Μαράτση

Επιμέλεια: Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close