Search

Andreas Batory: Ένας σύγχρονος βρικόλακας στην Τρανσυλβανία

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πίνουν αίμα και επιλέγουν να κοιμούνται σε φέρετρο; Μάλλον ναι και ο Andreas Batory, κάτοικος της Ρουμανίας, έχει επιλέξει να ζει συνειδητά με αυτόν τον τρόπο ζωής στο περιθώριο. Ισχυρίζεται πως οι βρικόλακες δεν είναι πλάσματα απλά των θρύλων, αλλά είναι πραγματικοί. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ως αληθινό βαμπίρ.

Η ιστορία του Δράκουλα έχει εμπνεύσει πολλές ιστορίες τρόμου σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελεί την πιο γνωστή μεταμφίεση για το Χάλοουιν, αλλά και για τις Απόκριες στην Ελλάδα. Είναι, βέβαια και αγαπημένο θέμα για πολλά θρίλερ. Ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν ποιος πραγματικά ήταν ο Κόμης Δράκουλας και γιατί έχει συνδεθεί με τους βρικόλακες και τα πλάσματα της νύχτας. Το πραγματικό του όνομα ήταν Vlad Dracula ο Τρίτος (Βλάντ Γ΄ Τσέπες ή αλλιώς Βλάντ Δράκουλας), Πρίγκιπας της Βλαχίας (1431- 1476) και κατά κόσμων γνωστός ως «Βλαντ ο Παλουκωτής» λόγω των απάνθρωπων μεθόδων που χρησιμοποιούσε στους αιχμαλώτους του.

Ο Batory δηλώνει ένθερμα απόγονός του Vlad Dracula ισχυρίζεται πως ζει κοντά στο κάστρο του Vlad στην Τρανσυλβανία έζησε και έδρασε πολλούς αιώνες πριν. Επίσης, δηλώνει πως πίνει ανθρώπινο αίμα, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για το που το βρίσκει. Ο ίδιος έχει ισχυριστεί το εξής σε αυτήν την απορία: «Θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των ανθρώπων που προσφέρουν το αίμα τους, αν τους πεις ότι είσαι βρικόλακας. Αν θέλετε το πιστεύετε, αλλά ποτέ δεν ζητάω αίμα. Πάντα μου το προσφέρουν μόνοι τους. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για την υγεία, αλλά δεν είναι περισσότεροι από το να περνάς τον δρόμο. Παίρνουμε μέτρα, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια στην όλη διαδικασία».

Συμπληρώνει, επιπλέον, πως οι σύγχρονοι βρικόλακες δε δολοφονούν τους ανθρώπους. Απλά πίνουν το αίμα που τους προσφέρουν με τη θέλησή τους: «Θα εκπλαγείτε αν μάθετε πόσοι άνθρωποι είναι βαμπίρ και θέλουν το πιουν το αίμα σας», έχει δηλώσει ο Batory σε δημοσιογράφους. «Oι άνθρωποι εθελοντικά μας δίνουν ό,τι χρειαζόμαστε και αποδεχόμαστε την ενέργειά τους».

Παρολαυτά δε συμμετέχει σε ερωτικά όργια, όπως θα υπέθετε κανείς, αλλά έχει επιλέξει να ζει στη μεθοριακότητα, μακριά από το σύγχρονο κόσμο και καταδικάζει επίσης τις πρακτικές των σύγχρονων κοινοτήτων των βρικολάκων και λέει πως δεν έχει καμία σχέση η διαδικασία αυτή με φετιχιστικές φαντασιώσεις: «Αντιπροσωπεύουμε παραδόσεις που υπάρχουν πάνω από 600 χρόνια. Η σύγχρονη κοινότητα των βρικολάκων είναι γεμάτη με σεξουαλικές πρακτικές, οι οποίες είναι ενάντια στην όλη φύση της ύπαρξής μας».

Ενδιαφέρον έχει και η αιτία που αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο ζωής. Ισχυρίζεται πως ένα βράδυ τον επισκέφθηκε στον ύπνο του ο Κόμης Δράκουλας φορώντας μαύρα ρούχα και τον αποκαλούσε γιο του. Δεν πιστεύει όμως ότι είναι κυριολεκτικά ο απόγονός του: «Νομίζω ότι με επέλεξε ως κληρονόμο του και θέλει να συνεχίσω την παράδοσή του. Μετά από εκείνο το βράδυ έκανα μία προσφορά στον τόπο που σκοτώθηκε και μου είπε ότι η ζωή μου θα αλλάξει για πάντα. Όπως και έγινε δηλαδή. Αν κάποιος μου το έλεγε όλο αυτό πριν από δέκα χρόνια, θα έλεγα ότι πρόκειται για δημιούργημα φαντασίας. Αλλά αν δεις τί δυνάμεις έχω, θα καταλάβεις».

Το επίθετο του Bathory είναι το ίδιο με την Ελισάβετ Μπάθορι, που σημαίνει «Αιματοβαμμένη Κυρία». Η ιστορία λέει πως βασάνιζε και σκότωνε κορίτσια, έπινε το αίμα τους και κυριολεκτικά λουζόταν με αυτό. Τέλος, του αρέσει να κοιμάται σε φέρετρο και να διαλογίζεται. Δεν αποκαλύπτει όμως πληροφορίες, όπως με το ποιον εργάζεται και το πόσο χρονών είναι, αλλά είναι εμφανές πως σχεδιάζει ρούχα.

Επιμέλεια: Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close