Search

Η Κέρκυρα αναδείχτηκε ως η κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα

Η Κέρκυρα κέρδισε τον τίτλο για την κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα για το 2018, στο διαδικτυακό διαγωνισμό που διοργάνωσε το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Κινηματογράφου.  

Πλάνο από τη βρετανική τηλεοπτική σειρά “The Durrells” που γυρίζεται στην Κέρκυρα.

Η ελληνική πρόταση για το όμορφο νησί του Ιουνίου είχε υποβάλει το “Hellenic Film Commission”, με αφορμή τα γυρίσματα της εξαιρετικά δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς των βρετανικών καναλιών ITV και PBS “The Durrells” (1ος-4ος κύκλος επεισοδίων εγκεκριμένος για ενίσχυση με cash rebate από το ΕΚΟΜΕ).

Η Αγγλική τηλεοπτική σειρά γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κέρκυρα Τον διαγωνισμό διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN), μέλος του οποίου είναι και το Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.    

Η Κέρκυρα επικράτησε ανάμεσα σε 12 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων η λίμνη Καρέτσα της Ιταλίας, το εθνικό πάρκο της Τενερίφης στην Ισπανία και το γραφικό Ίνσμπρουκ στην Αυστρία.  

H σειρά “The Durrells” είναι μια κωμωδία – δράμα βρετανικής παραγωγής, που βασίζεται στα τρία αυτοβιογραφικά βιβλία του Τζέραλντ Ντάρελ, με θέμα τα τέσσερα χρόνια παραμονής της οικογένειας (1935-1939) στο νησί της Κέρκυρας.

Πηγή: Lifo

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close