Search

Η σχεδιάστρια Βάσια Τζοτζοπούλου “ντύνει” με Ελλάδα το Βατικανό

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στην ετήσια παγκόσμια τελετή βραβεύσεων των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca στο Βατικανό, η Γενική Γραμματέας των Βραβείων, Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη και μέλη της Ελληνικής αποστολής θα φοράνε ρούχα σχεδιασμένα ειδικά για την περίσταση από την σχεδιάστρια Βάσια Τζοτζοπούλου. Με ελληνικές φόρμες και εντυπωσιακά χρώματα ντύνει η σχεδιάστρια αφιλοκερδώς τις Ελληνίδες σε μια εκδήλωση παγκοσμίου βεληνεκούς.

Η Βίκυ Μπαφατάκη, Γενική Γραμματέας ανέφερε για την Βάσια: «Είναι ο ορισμός της συνέπειας και της δημιουργικότητας. Όταν την γνώρισα και έμαθα ότι είναι και ηθοποιός μου είπε ‘σχεδιάζω τα ρούχα μου σαν να είναι θεατρικά κοστούμια’. Έτσι είναι τα ρούχα της… έχουν έκφραση και προσωπικότητα. Την ευχαριστώ για την πολύτιμη υποστήριξή της».

Η Βάσια Τζοτζοπούλου αφηγείται: «Η ανάγκη της αναζήτησης του καινούριου, της ανανέωσης, της ανατροπής και της ελευθερίας είναι η κινητήριος δύναμη μου! Η δημιουργικότητα είναι στο D.N.A μου. Μόνο έτσι αισθάνομαι υγιής.

Μεγάλωσα στα Γρεβενά, εκεί είναι η πατρίδα μου. Από παιδί μες τα υφάσματα και τα ρούχα. Σπούδασα θέατρο στη σχολή ΒΕΑΚΗ και δούλεψα 8 χρόνια ως επαγγελματίας ηθοποιός. Αν ξανασπούδαζα, πάλι το ίδιο θα διάλεγα!

Τον Οκτώβρη του 2002 δημιούργησα το Passion Alley! Από τότε, καλλιεργώ τις γνώσεις μου στην ενδυματολογία και τη σκηνογραφία και εκφράζω την δημιουργικότητά μου καθημερινά, αντιμετωπίζοντας τη βιτρίνα και τον χώρο ως σκηνικό και τους ανθρώπους που έρχονται ως πρωταγωνιστές.

Η ελληνική αποστολή των βραβείων Giuseppe Sciacca ήταν μια ευχάριστη πρόκληση. Θέλησα, δημιουργώντας σύγχρονα ρούχα να προβάλω σ’ αυτή την διεθνή εκδήλωση, τις αρχαιοελληνικές φόρμες. Ξέροντας την δράση αυτού του θεσμού, είναι τιμή μου που συμμετέχω στην ελληνική αποστολή, ντύνοντας την Γενική Γραμματέα Βίκυ Μπαφατάκη και άλλα μέλη της αποστολής».

Αγγελική Τριάντη 
Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close