Search

«Βιοηθική – Ιατρική Ηθική», το νέο καινοτόμο μεταπτυχιακό του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Επ’ αφορμής της πανδημίας COVID-19 η επιστήμη της Βιοηθικής πρωταγωνιστεί ποικιλοτρόπως και κυρίως πραγματεύεται πολυσήμαντα ζητήματα της Ιατρικής Ηθικής. Το Open University of Cyprus – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ευθυγραμμίζεται με βιοηθικά αιτούμενα της εποχής και προσφέρει το καινοτόμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοηθική – Ιατρική Ηθική», όπου η Βιοηθική διαπλέκεται με την Ιατρική Ηθική.

Στόχος του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η εξειδίκευση επαγγελματιών της υγείας, νομικών, αλλά και του κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για τα σύγχρονα βιοηθικά προβλήματα & θέματα δεοντολογίας στον χώρο της ιατρικής, καθώς και για τις σύγχρονες σχετικές νομικές θεωρήσεις. Συγκριτικό πλεονέκτημα συνιστά ότι πρόκειται για το μοναδικό εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρεται στον ελληνόφωνο χώρο με αντικείμενο έναν κλάδο αιχμής, που γνωρίζει σημαντική άνθηση διεθνώς.

To ΜΠΣ «Βιοηθική – Ιατρική Ηθική»:

  • Εστιάζει σε σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση θεμάτων δεοντολογίας στον χώρο της Βιοηθικής και της Ιατρικής Ηθικής.
  • Καλλιεργεί δεξιότητες για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των επαγγελματιών υγείας και την ενδυνάμωση της κριτικής ικανότητάς τους, ώστε να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία και την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.
  • Αναδεικνύει τους σύγχρονους προβληματισμούς και τις νομικές θεωρήσεις των ποικίλων ζητημάτων που άπτονται των δύο πεδίων.

Η Υποβολή αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 λήγει στις 5 Μαΐου 2021 www.ouc.ac.cy

Περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/2EUy9zx

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close