Search

Elon Musk: ο κόσμος θα τελειώσει με “ένα κλαψούρισμα σε πάνες ενηλίκων”


Ο Tucker Carlson, ο πιο δημοφιλής παρουσιαστής της αμερικανικής καλωδιακής τηλεόρασης, απολύθηκε από το Fox News. Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις μίλησε με τον Elon Musk για τη μείωση των γεννήσεων παγκοσμίως. Ο επιχειρηματίας της τεχνολογίας πιστεύει ότι ο έλεγχος των γεννήσεων και οι αμβλώσεις θα μπορούσαν να σημάνουν το τέλος του σύγχρονου πολιτισμού όπως τον γνωρίζουμε.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο των Αιγυπτίων, των Σουμέριων και των Ρωμαίων, είπε ο Musk. “Υπάρχει ένα είδος τόξου κύκλου ζωής στους πολιτισμούς, όπως υπάρχει και στους μεμονωμένους ανθρώπους”. Υπενθύμισε ότι η Ιαπωνία είχε πέρυσι διπλάσιους θανάτους σε σχέση με τις γεννήσεις.

“Στο παρελθόν, μπορούσαμε να βασιστούμε σε απλές ανταμοιβές του μεταιχμιακού συστήματος προκειμένου να τεκνοποιήσουμε”, είπε ο Μασκ. “Αλλά από τη στιγμή που έχουμε τον έλεγχο των γεννήσεων και τις αμβλώσεις και ό,τι άλλο, τώρα μπορούμε να ικανοποιούμε το μεταιχμιακό ένστικτο, αλλά όχι να αναπαράγουμε. Επομένως, δεν έχουμε ακόμη εξελιχθεί για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, -επειδή όλα αυτά είναι αρκετά πρόσφατα, ξέρετε, τα τελευταία 50 χρόνια περίπου-, για τον έλεγχο των γεννήσεων”.

Ο πολιτισμός βασίζεται στον πληθυσμό.

“Αν δεν δημιουργήσουμε αρκετούς ανθρώπους για να διατηρήσουμε τουλάχιστον τον αριθμό μας, ίσως και να τον αυξήσουμε λίγο, τότε ο πολιτισμός θα καταρρεύσει”, είπε. “Το παλιό ερώτημα όπως, “θα τελειώσει ο πολιτισμός με ένα μπαμ ή με ένα κλαψούρισμα;” Λοιπόν, προς το παρόν προσπαθεί να τελειώσει με ένα κλαψούρισμα σε πάνες ενηλίκων”.

“Αυτό είναι πολύ καταθλιπτικό”, είπε ο Musk με λύπη.

Μετάφραση-Επιμέλεια: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: https://bioedge.org by Michael Cook

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close