Search

Ο Καθηγητής Γιώργος Χρούσος και οι ήρωες των Τεμπών, Ανδρέας Αλικανιώτης και Άγγελος Τσιαμούρας πρωταγωνίστησαν στην ετήσια τελετή των Διεθνών Βραβείων VexillumSciacca 2023 στο Βατικανό

Στην κατάμεστη αίθουσα Aula Magna στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για 21η χρονιά το Σάββατο στις 7 Οκτωβρίου 2023, η ετήσια τελετή βράβευσης των Διεθνών Βραβείων Vexillum Giuseppe Sciacca.

Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο βραβεύθηκαν για την επιστήμη, την έρευνα, τον πολιτισμό, την τέχνη, το πλούσιο έργο τους και την εθελοντική τους δράση.

Ο Καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Χρούσος

Από ελληνικής πλευράς βραβεύθηκαν, ο Καθηγητής Παιδιατρικής – Ενδοκρινολογίας Γεώργιος Χρούσος, με το Βραβείο Ιατρικής Επιστήμης, ενώ οι νεαροί Ανδρέας Αλικανιώτης και Άγγελος Τσιαμούρας με το Βραβείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον ηρωισμό που επέδειξαν σώζοντας πολλούς ανθρώπους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, καθώς και ο εκλιπών Φώτης Πονηρός, ως δημιουργός έργων υψηλής κοσμηματοποιίας και για την συμβολή του στον θεσμό των βραβείων Sciacca.

Τον καθηγητή Παιδιατρικής – Ενδοκρινολογίας Γεώργιο Χρούσο βράβευσε o Στρατηγός Καθηγητής Gerardo Restaino. O Γεώργιος Χρούσος πρωτοστάτησε σε μελέτες που διευκρίνισαν τις ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις του στρες στον οργανισμό σε συμπεριφορικό, νευροενδοκρινικό, κυτταρικό και μοριακό επίπεδο. Διεξήγαγε καινοτόμες έρευνες για την ανθρώπινη ανάπτυξη και είναι ένας από τους 50 σπουδαιότερους βιοϊατρικούς επιστήμονες στον κόσμο.    

 

Ανδρέας Αλικανιώτης και Άγγελος Τσιαμούρας

Η Αυτού Εξοχότης Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βατικανό Κάτια Γεωργίου και ο Δρ. Επικοινωνίας Andrea Cicini βράβευσαν τον Ανδρέα Αλικανιώτη (20 ετών) και τον  Άγγελο Τσιαμούρα (19 ετών) με το βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα με το κοινό να χειροκροτεί όρθιο τους δύο ήρωες των Τεμπών. Οι δύο φοιτητές που ενεπλάκησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη με 57 νεκρούς, με θάρρος και  εξαιρετική ανιδιοτέλεια διακινδυνεύοντας την ζωή τους, έσωσαν 26 ανθρώπους.  

Κωνσταντίνα Παπαγιάννη -Πονηρού και Γιώργος Πονηρός

Ο στρατηγός Giocchino Angeloni παρέδωσε για το Φώτη Πονηρό το Βραβείο ad memoriam στη σύζυγό του Κωνσταντίνα Παπαγιάννη και στον αδερφό του Γιώργο Πονηρό.  Ο Φώτης Πονηρός διεθνής δημιουργός έργων υψηλής κοσμηματοποιίας υπήρξε εθελοντής και ανθρωπιστής ανήκοντας  στην ευρύτερη οικογένεια των βραβείων Vexillum Sciacca.

Sofia Tomov

Το Απόλυτο Βραβείο απονεμήθηκε από τον καρδινάλιο Leo Burk με την συνδρομή της Γενικής Γραμματέως Βίκυς Μπαφατάκη και του Πρέσβη της Βουλγαρίας στο Βατικανό Α.E. Kostadin Kodzhabashev στην Sofia Tomov  19 ετών, για το λογισμικό “Qardian Labs” που εφηύρε που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση της διάγνωσης αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής, κύρια αιτία θανάτου των αθλητών, καθώς επίσης για τη δημιουργία ενός  αλγορίθμου δικής της εφεύρεσης που επιλέγει προληπτικά τη σωστή φαρμακευτική αγωγή για τον ασθενή, αποφεύγοντας τις παρενέργειες, που κατατάσσονται στην τέταρτη θέση στην προέλευση των θανάτων στις ΗΠΑ. 

Η Βίκυ Μπαφατάκη με τον Καρδινάλιο Ryamond Leo Burke

Η Γενική Γραμματέας Βίκυ Μπαφατάκη δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για την Προεδρία και τη Γενική Γραμματεία των Διεθνών Βραβείων Vexillum Sciacca να υποδεχτούμε και να βραβεύσουμε εμβληματικές προσωπικότητες από το διεθνές επιστημονικό, πολιτισμικό και κοινωνικό στερέωμα, άνθρωποι αλτρουιστές που συμβάλλουν τα μάλα για την πρόοδο της ανθρωπότητας».

Αναλυτικά τα σημαντικότερα βραβεία:

Ο Καθηγητής Jon Henderson

Βραβείο Ενάλιας Αρχαιολογίας έλαβε από τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, Δρ. Mario di Sclavis ο Σκωτσέζος Καθηγητής Jon Henderson, διευθυντής του υποβρύχιου αρχαιολογικού προγράμματος Παυλοπέτρι και ειδικός στην εφαρμογή της πληροφορικής, της ακουστικής και της σάρωσης με λέιζερ σε χερσαίες και υποβρύχιες έρευνες.  

Οι Καθηγητές Οφθαλμολογίας Michele Reibaldi και Vincenzo Sarnicola

Βραβείο Ιατρικής – Οφθαλμολογίας έλαβαν οι  Καθηγητές Michele Reibaldi –απονεμήθηκε από τη Γ.Γ. Vexillum Sciacca Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη- και Vincenzo Sarnicola –το βραβείο απένειμε ο Στρατηγός, Καθηγητής Angelo Giustini. Οι δυο Καθηγητές με αυτομεταμόσχευση ολόκληρης της οφθαλμικής επιφάνειας, -για πρώτη φορά στον κόσμο ένας ασθενής που ήταν εντελώς τυφλός επί 30 χρόνια, πάσχοντας από μη αναστρέψιμη τύφλωση του αμφιβληστροειδούς- ανέκτησε την όρασή του.

Ο αθλητής Andy Diaz Hernadez

Βραβείο Αθλητισμού απονεμήθηκε από τον Δρ. Alessio Giagnori στον 27χρονο Ιταλοκουβανό Andy Diaz Hernadez, διεθνή αθλητή με παγκόσμιες νίκες στο τριπλούν και κάτοχος του τίτλου Diamond League 2022 & 2023.

Cedric Bogaert

O 27χρόνος Βέλγος Cedric Bogaert  έλαβε το βραβείο Γενετικής – Ιατρικής από τον Δρ. Vincenzo Politi. Ο νεαρός Βέλγος είναι συνδημιουργός της θεραπείας myNEO που βασίζεται στη βιοπροσομοίωση και την τεχνητή νοημοσύνη για βέλτιστες εξατομικευμένες ανοσοθεραπείες κατά του καρκίνου. 

Filipa De Sousa Rocha με την Κατερίνα Νίκου

 Το βραβείο Μηχανικής Υπολογιστών απονεμήθηκε από την Κατερίνα Νίκου, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Vexillum G.Sciacca στην Filipa De Sousa Rocha 27 ετών από την Πορτογαλία για την επινόηση ενός ψηφιακού συστήματος εκμάθησης για παιδιά με προβλήματα όρασης.  

 

Alberto Cartuccia Cingolani 6 ετών

Ο Μαέστρος της ΒΙΟ Alfredo Santoloci

Βραβείο Μουσικής έλαβαν οι Alberto Cartuccia Cingolani 6 ετών –παιδί θαύμα στο πιάνο, από τον Δρ. Roberto Tulli και η Blind International Orchestra και ο Μαέστρος Alfredo Santoloci, η οποία αποτελείται από υποβλέποντες και τυφλούς μουσικούς από πολλά κράτη. Το βραβείο στην ΒΙΟ απένειμαν οι: Ανασττάσιος Θοεδωρακέας και Massimo Bolla.

ΒΙΟ

Τα εθιμοτυπικά δαχτυλίδια των Καρδιναλίων είναι δημιουργίες της εταιρείας Poniros Jewelry, ενώ το γλυπτό καράβι φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιώργος Ρούσσης, τα βραβεία η εταιρεία Mendrinos Art. Την ενδυματολογική επιμέλεια της της Γενικής Γραμματέα Βίκυς Μπαφατάκη είχε ο Prince Erotokritos., ενώ η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Κατερίνα Νίκου φόρεσε δημιουργία της Ελληνίδας  σχεδιάστριας Δάφνης Βαλέντε

Χορηγοί και υποστηρικτές της ελληνικής αποστολής:  ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες Μον. Α.Ε.), Magiq Doorz, KYANA, VCM Productions,  Polygnome Productions, ενώ χορηγός επικοινωνίας η Bci Media Inc.

Γραφείο Τύπου Vexillum G. Sciacca

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close