Search

Πότε λείπετε περισσότερο στους ναρκισσιστές;

Τους λείπετε μόνο όταν:

  1. Ο ναρκισσιστής δεν μπορεί να αντέξει τα έντονα αρνητικά συναισθήματα που προκαλεί η απουσία σας.

Τα αρνητικά συναισθήματα είναι φυσικό επακόλουθο της εγκατάλειψης ή της απόρριψης. Οι ναρκισσιστές απεχθάνονται αφάνταστα το συναίσθημα αυτής της αρνητικότητας, αλλά ο στόχος του ναρκισσιστή είναι να προστατεύσει το εγώ του και να μην προχωρήσει. Το εγώ ενός ναρκισσιστή είναι ήδη ασταθές ως έχει. Η εγκατάλειψη ή η απόρριψη θα το κάνει ακόμα χειρότερο. Θέλουν πάση θυσία να ελαχιστοποιήσουν, αν όχι να αποφύγουν, τα έντονα αρνητικά συναισθήματα, γιατί δεν αντέχουν αυτά τα συναισθήματα. Ως εκ τούτου, οι ναρκισσιστές λαχταρούν το άτομο που έφυγε να επιστρέψει κοντά τους, επειδή θέλουν αυτό το άτομο να τους συμπληρώσει και να τους πάρει αυτά τα έντονα αρνητικά συναισθήματα.

  1. Η απουσία σας δεν υποστηρίζει τις φαντασιώσεις του ναρκισσιστή.

Οι ναρκισσιστές έχουν τόσες πολλές αυταπάτες στη ζωή. Οι φαντασιώσεις είναι συχνά μεγαλειώδεις, πιστεύοντας ότι έχουν ιδιαίτερη προβολή, ταλέντο ή ασυνήθιστη φήμη. Οι ναρκισσιστές θα κάνουν τα πάντα για να υποστηρίξουν τις αυταπάτες τους. Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι είστε παιδί μιας ναρκισσιστικής μητέρας .Δεν σας εκτιμά ως παιδί, αλλά ως εργαλείο για να κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είναι μια σπουδαία μητρική φιγούρα. Αν το σκάσετε από το σπίτι, η φυγή σας αρνείται αυτή τη φαντασίωση και την αυταπάτη. Η απουσία σας ανοίγει τα μάτια της ναρκισσιστικής μητέρας στην πραγματικότητα.Φοβάται ότι η εικόνα της θα σπάσει και το πραγματικό της χρώμα είναι διάφανο. Αυτό την καταστρέφει και την απομακρύνει από τον φανταστικό κόσμο στον οποίο ζει. Αλλά η πραγματικότητα ή η αλήθεια είναι κάτι που οι ναρκισσιστές δεν μπορούν να δεχτούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λαχταρούν την παρουσία σας, για να σας χρησιμοποιήσουν. Αυτός ο ναρκισσιστής γονιός θα σας αναζητήσει, όχι ως παιδί του, αλλά ως παζλ για να δημιουργήσει αυτές τις αυταπάτες.

  1. Ο ναρκισσιστής δεν σας νοσταλγεί, αλλά το “συναίσθημα” που τον κάνετε να νιώθει.

Για παράδειγμα, ένας ναρκισσιστής σύζυγος χρειαζόταν μια υποτακτική σύζυγο για να επιδείξει και να αποδείξει την κυριαρχία του.

Αν αυτή η υποτακτική σύζυγος φύγει, ο ναρκισσιστής σύζυγος δεν θα νοσταλγήσει ποτέ τη γυναίκα του, αλλά θα παρακαλάει απεγνωσμένα να επιστρέψει η γυναίκα του, επειδή νοσταλγεί την κυριαρχία ή τη δύναμη που ένιωθε και θα σκέφτεται μόνο μέσα από την παρουσία της υποτακτικής του συζύγου. Οι ναρκισσιστές θέλουν να φαίνονται ιδιαίτεροι και ανώτεροι από όλους τους άλλους, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους.

Η επίδειξη της ανωτερότητάς τους δεν θα ήταν αρκετά πειστική για τους άλλους, ακόμη και για τον εαυτό τους, αν μόνο αυτοί είναι οι μόνοι που πιστεύουν σε αυτήν. Πρέπει πρώτα να λατρεύεται κάποιος για να αποκαλείται υψηλός ή ισχυρός. Αυτό πιστεύουν οι ναρκισσιστές. Το ίδιο ισχύει και για τους ναρκισσιστές που χρειάζονταν πρώτα κάποιον κατώτερο για να επιδείξουν την ανωτερότητά τους. Χρειάζονται άλλους ανθρώπους για να επικυρώσουν τον εαυτό τους και να κάνουν τις φαντασιώσεις ή τα καπρίτσια τους κάπως πιστευτά.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close