Search

Το θύμα των ναρκισσιστών μπορεί να τους “κάψει”;

Στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλό πράγμα, επειδή ένας ναρκισσιστής δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας απλοϊκός – οι μόνες αρχές της ζωής τους είναι η λατρεία της εξουσίας, η διαπόμπευση όσων θεωρούν ότι έχουν χαμηλότερη θέση από αυτούς και το να κρατούν κάποιους ενσυναισθητικούς κοντά τους – όλα αυτά για να τροφοδοτήσουν το μόνο πράγμα που μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους να νοιάζεται: το εγώ τους.

Απλώς χρησιμοποιείτε αυτή την αχίλλειο πτέρνα εναντίον του/της για να τον/την χειραγωγήσετε. Θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να κάνετε τον/την ναρκισσιστή/τρια να κάνει σχεδόν ό,τι θέλετε – σαν να τον/την έχετε σε μια κλωστή, όπως ένας μαριονετίστας που ελέγχει μια μαριονέτα.

Ενώ είναι απλό να το εκτελέσετε, είναι σίγουρο ότι δεν είναι εύκολο να το κάνετε. Θυμηθείτε, στο μυαλό του ναρκισσιστή, καταστρέφετε τη ζωή του/της τραυματίζοντας τον εγωισμό του/της – είναι κυριολεκτικά ζήτημα επιβίωσης γι’ αυτόν/αυτήν και θα σας επιτεθεί σαν να εξαρτάται η ζωή του/της από αυτό.

Αν είστε “εμπαθής” – καλύτερα να είστε πολύ καλός αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτό το μονοπάτι, γιατί θα ακολουθήσει μεγάλος αγώνας και μόνο όσοι έχουν μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση όσων έχουν αυτή τη συγκεκριμένη ψυχική ασθένεια είναι πιθανό να μπορέσουν να τον χειριστούν χωρίς να τραυματιστούν.

Είναι σημαντικό ότι οι ενσυναισθητικοί πρέπει να ξεπεράσουν προσωρινά την αποστροφή τους να χρησιμοποιούν προσωπικά τις τακτικές του ναρκισσιστή, γιατί ο ενσυναισθητικός θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις τακτικές εναντίον του ναρκισσιστή για να τον νικήσει – δυστυχώς, είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν.

Οι ενσυναισθητικοί πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι ναρκισσιστές επειδή ενεργούν με αυτόν τον τρόπο όταν πρέπει να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απέναντι στην επιθετικότητα ενός ναρκισσιστή, αλλά, οι ενσυναισθητικοί πρέπει να προσέχουν να μην το παρατραβήξουν και να μην τους αρέσει πολύ – για να μην γίνουν και αυτοί ναρκισσιστές.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close