Search

“Γενηθήτω το άθλημά σου” στο 1ο Πρωτάθλημα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής

Ανθρωπιά και ενθουσιασμός ήταν ο απόηχος του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (ΑθΝα) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας (ΕΟΥΔΑ) που διεξήχθη στο Γέρακα Αττικής, πριν από λίγες ημέρες, με την αρωγή οργανισμών κύρους και σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας από υδάτινα ατυχήματα.

Στιγμιότυπο του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (ΑθΝα) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας

Το “αθλητικό Baywatch” τάραξε τα λιμνάζοντα νερά “παντρεύοντας” τον αθλητισμό, τη Δημόσια Υγεία και τη ναυαγοσωστική. Παρόλο που γίνονται παγκόσμιοι αγώνες εδώ και δεκαετίες, στην Ελλάδα χρειάστηκαν 40 χρόνια για να ωριμάσει η ιδέα. Στο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στη μνήμη του 10-χρονου Μιχαήλ Πασχαλάκη που έχασε τη ζωή του από ατύχημα στο νερό, συμμετείχαν 7 ομάδες, 134 αθλητές 8-74 ετών και διεξήχθησαν 3 αγωνίσματα που παρακολούθησαν περίπου 150 θεατές. Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρέλαση, 1′ σιγή για τα θύματα του πνιγμού, ανάκρουση εθνικού ύμνου, επίδειξη των Special Olympics Hellas (SOH), αγωνιστικό μέρος και απονομές. Εκτός από τα μετάλλια δόθηκαν και 7 Βραβεία «Ευ Αγωνίζεσθαι». Μετά την απονομή του τίτλου του Πρεσβευτή Ελλάδας τον Αύγουστο στον ταλαντούχο ηθοποιό Μάρκο Σεφερλή, Πρέσβειρα ΑθΝα για Ιταλία ορίσθηκε σε τιμητική απονομή, η διεθνής Ελληνίδα, Δρ. Β. ΜΠΑΦΑΤΑΚΗ. πού τόνισε ότι “εργάζεται εθελοντικά στο πλαίσιο της πολιτιστικής διπλωματίας, εξάγοντας και τιμώντας οτιδήποτε Ελληνικό είναι καλό για το κοινωνικό σύνολο, όπως κάθε προσπάθεια που έχει να κάνει με την μείωση των ατυχημάτων στο νερό”.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΥΔΑ, Βαγγέλης Ρακαντάς και ο Διευθυντής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (ΑθΝα) της ΕΟΥΔΑ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, απονέμουν στην Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη τον τιμητικό τίτλο της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (Ιταλίας) με σκοπό να ασκήσει “πολιτιστική διπλωματία” για την προώθηση της πρόληψης ατυχημάτων στο νερό μέσα από την καλλιέργεια της αθλητικής ναυαγοσωστικής.

Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη (Πρέσβειρα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής – Ιταλίας και Γ.Γ Διεθνών Βραβείων G.Sciacca) και ο Γιώργος Τσούκαλης (Αντιπρόεδρος Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca Ελλάδας)

Ο διευθυντής του πρωταθλήματος, Δρ. Στάθης Αβραμίδης (ΓΓΔΥ- Υπ. Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΥΔΑ), κήρυξε τους αγώνες: “Η αγάπη και η γνώση είναι τα σημαντικότερα πράγμα στη ζωή. Αυτά μοιραζόμαστε σήμερα. Γενηθήτω το άθλημά σου!” Ο Ομ. Καθ. Θ. Γιαννόπουλος (Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ) δήλωσε: “Ο πνιγμός αποτελεί μια οδυνηρή, αλλά και ντροπιαστική πραγματικότητα για την Ελλάδα αφού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι μορφή ατυχήματος που μπορεί να αποτραπεί. Στηρίζουμε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής, με την ελπίδα ότι θα συμβάλλει στην προστασία της Δημόσιας Υγείας από ατυχήματα στο νερό”. Οι Β. Ρακαντάς (Πρόεδρος ΕΟΥΔΑ), και Κ. Αναγνώστου (Αντιπρόεδρος ΕΟΥΔΑ), ευχήθηκαν καλή επιτυχία και συνεχάρησαν τους συμμετέχοντες. Ο πρώην πρωταθλητής κολύμβησης Χαράλαμπος Παπανικολάου (Αντιπρόεδρος ΣΕΕΔΑ), πρόσθεσε: “Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ΑθΝα για τη Δημόσια Υγεία”. Ο Α. Καγγελάρης (Αντιπρόεδρος Safe WaterSports), δήλωσε ότι “η πρωτοβουλία είναι αξιέπαινη γιατί ευαισθητοποιεί την κοινωνία και μακάρι να γίνει θεσμός”. Ο Γώργος Τσούκαλης, (Αντιπρόεδρος Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca Ελλάδας), είπε: “Εμείς θα στηρίζουμε πάντα τέτοιες δράσεις και είμαστε βέβαιοι ότι το πρωτάθλημα θα διαδώσει την ασφάλεια στο νερό”. Εκ μέρους του ΓΓΔΥ του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Γ. Μπασκόζου, ελέχθη ότι “δεν είναι τυχαίο ότι το 1ο πρωτάθλημα έχει την αρωγή του Υπουργείου Υγείας, αφού η Δημόσια Υγεία ξεκινά από τον σεβασμό στη ανθρώπινη ζωή”. Ο Δ. Κοδέλλας (Πρόεδρος SOH) ευχαρίστησε την Ομοσπονδία και περιέγραψε τις επιτυχίες των αθλητών του στο εξωτερικό. Οι Δρ. Α. Βουξινού και Γ. Γρυπάρης (ΠΕΝΕΛΦΑ), είπαν ότι “η ΑθΝα δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα έναντι των άλλων αθλημάτων αφού προσφέρει γνώσεις για τη σωτηρία ενός συνανθρώπου μας”.

Νίκη Δελή, Μαργαρίτα Τσούκαλη, Γιώργος Τσούκαλης (Αντιπρόεδρος Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca Ελλάδας), Χαρά Ανίνου, κάτω: η τιμώμενη Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη (Πρέσβειρα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής – Ιταλίας) και η Γεωργία Παράσχου Η Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας της Unesco

Στιγμιότυπο του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (ΑθΝα) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας

Χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός που αγοράστηκε με χορηγία του Princess Charlene of Monaco Foundation, ενώ αρωγή-στήριξη προσέφεραν οι φορείς: Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, Safe Water Sports, Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca.

Πληροφορίες: http://sportlifesaving.blogspot.com/

Γραφείο Τύπου Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca [16.01.2016]

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close