Search

LISA LESLIE

Στην «πόλη των Αγγέλων», το Λος Άντζελες των σταρ του κινηματογράφου, του πάλαι ποτέ «Showtime» των Λέικερς και εσχάτως μόνο του «ελεύθερου» από δικαστικές σκοτούρες Κόμπι Μπράιαντ (δίχως την «ενοχλητική» παρουσία του Σακίλ) «βασιλεύει» και ένας άγγελος. Το παρατσούκλι «Angel», βλέπεται, δεν δόθηκε τυχαία στην Λίζα Λέσλι και σαφέστατα όχι μόνο για την εκθαμβωτική της εμφάνιση και παρουσία σε επιδείξεις μόδας…

Η Αμερικανίδα, πρώην μοντέλο και πολυτιμότερη παίκτρια του γυναικείου Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στην Αθήνα, «άνοιξε» τα φτερά της ακολουθώντας τα σημάδια που της φανέρωσε η ζωή. Παρά την πίστη προς τον Θεό και την (ολίγον αντιφατική) φιλοσοφία της πως όλα εξαρτώνται από τον ανθρώπινο παράγοντα, δεν άφησε θετικούς ή αρνητικούς οιωνούς να πάνε χαμένοι.

Η πρώτη γυναίκα που κάρφωσε στο WNBA, στις 30 Ιουλίου 2002, εξήγησε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» το ιστορικό της κατόρθωμά, που «ίσως ήταν γραφτό, από κάτι που είχα πει όταν ξεκίνησα». Η γεννημένη στις 7 Ιουλίου 1972 στην Βραζιλία(!) Λέσλι το πετύχαινε στις προπονήσεις, αλλά χρειαζόταν να… θυμώσει για το πράξει σε επίσημο αγώνα… «Παίζαμε στο Μαϊάμι και ήμασταν πίσω στο σκορ. Όταν πήρα την μπάλα και έφυγα στο ανοικτό γήπεδο, τα νεύρα μου για την διαφαινόμενη ήττα (σ.σ. οι Λ.Α. Σπαρκς έχασαν τελικά από τις Σολ με 82-73) με βοήθησαν και ουσιαστικά με ώθησαν να καρφώσω», εκμυστηρεύτηκε η… λάτρης «κοσμημάτων», ως χρυσή Ολυμπιονίκης των 1996, 2000 και 2004 σε αντίθεση με κάτι που έλεγε στα πρώτα της βήματα, «ότι θα αγωνίζομαι μέχρι να πέσω», γιατί κατάφερε να… πετάξει!

Όπως ακριβώς αψήφησε για λίγο τους νόμους της βαρύτητας η Σέριλ Μίλερ, στους Ολυμπιακούς του 1984. Η αδερφή του Ρέτζι Μίλερ των Ιντιάνα Πέισερς είχε κρεμαστεί στην στεφάνη στους Αγώνες του Λος Άντζελες και γινόταν ακόμη πιο διάσημη από τον «Νοσφεράτου», καθώς μέχρι τις μέρες μας θεωρείται η κορυφαία παίκτρια όλων των εποχών! Την 21η Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, πάντως, η Τζόρτζιν Ουέλς γινόταν η πρώτη που κάρφωνε στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα, ενώ τελευταία ανάλογη καταγραφή, πριν την επιτυχία της Λέσλι, πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2000, όταν η Μισέλ Σνόου του πανεπιστημίου Τένεσι, επιβεβαίωσε εναντίον του Ιλινόις το προσωνύμιο «Σνόου Τζαμ»!

Η ετυμολογία του ονόματος της επαγγελματικής ομάδας της Λίζα Λέσλι (Λ.Α. Σπαρκς=σπίθα) ήταν ένα άλλο σημάδι, σαν «φλόγα» για την εξέλιξή της. Το 2001 έγινε η πρώτη και μοναδική αθλήτρια που ανακηρύχτηκε πολυτιμότερη της κανονικής περιόδου, του Ολ Σταρ Γκέιμ και των Τελικών, ενώ την επόμενη σεζόν συμπλήρωσε 3.000 πόντους! Κατέκτησε με τις Σπαρκς δύο συνεχόμενα δαχτυλίδια πρωταθλητή (2001, 2002), συνεχίζοντας την εξαιρετική πορεία του κολεγίου Σάουθερν Καλιφόρνια και ενός ασύλληπτου ρεκόρ στο γυμνάσιο Μόρνινγκσάιντ. Στις 7 Φεβρουαρίου 1990, σημείωσε κόντρα στο Σάουθ Τόρανς 101π. στο ημίχρονο(!!!), με τις αντίπαλες να μην κατεβαίνουν στην επανάληψη και το ματς να λήγει 102-24! Στόφα σπουδαίας σκόρερ δίχως ωστόσο είδωλο, «γιατί πάντοτε είχα πρότυπο την μητέρα μου, που είναι δυνατή, θετική και ευχάριστη, χαρίζοντάς μου την απαραίτητη έμπνευση». Η Κριστίν Λέσλι-Εσπινόζα την ενέπνευσε επίσης για την φιλανθρωπική της δραστηριότητα, καθώς όταν νίκησε τον καρκίνο στο στήθος, έδειξε στην κόρη της τον δρόμο για την ενασχόληση με αντίστοιχα ιδρύματα των Η.Π.Α..

Επόμενη φιλοδοξία της «Μόνα Λίζα» του αμερικάνικου μπάσκετ η ηθοποιία ή ο σχολιασμός αγώνων, όμως δεν κρύβει την επιθυμία της να συμμετάσχει το 2008 στο Πεκίνο, στους 4ους Αγώνες της καριέρας της: «Διασκεδάζω και δεν κοιτάζω τον χρόνο, αν και δεν θα ήταν δυσάρεστο ο επίλογος να γραφτεί με το χρυσό στην Αθήνα. Το τουρνουά ήταν δυνατό και οι συνθήκες ιδανικές, ενώ όσα είχαν σχέση με τους Αγώνες, από την ασφάλεια έως τα παιχνίδια ήταν πολύ καλά». Τα «παράσημα» της, ωστόσο, δεν έχουν το ίδιο με της Ρωσίδας, Έλενα Μπαράνοβα, που έχει αγωνιστεί σε αντρική λίγκα! «Το μόνο που έχω να της πω είναι συγχαρητήρια… Αγωνίζομαι με άνδρες σε ανεπίσημο επίπεδο και γνωρίζω περίπου πώς είναι να τους αντιμετωπίζεις. Είμαι εδώ και χρόνια μέλος μια ομάδας του Μάτζικ Τζόνσον, που κάνει ταξίδια για αγώνες επίδειξης στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη, αλλά στην πατρίδα μου έχουμε μια εξαιρετική γυναικεία λίγκα και χαίρομαι που παίζω στο WNBΑ. Δεν νομίζω ότι με το να «τα βάλω» με άνδρες στο παρκέ, θα απεδείκνυα κάτι»…

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close