Search

Η αυτογραφία του μεγάλου ωρολογοποιού Jack Heuer “Times of my life”

O Jack Heuer ξεφυλλίζει τις σελίδες της ελβετικής ωρολογοποιίας μέσα από μια συναρπαστική βιογραφία που ανατρέχει στην λαμπερή πορεία του στην ιστορία της υψηλής ωρολογοποιίας. Η ιστορία αρχίζει το 1860. Ο Jack W. Heuer είναι ο μεγάλος εγγονός του Edouard Heuer, ο οποίος κατά το έτος αυτό ίδρυσε ένα μικρό εργαστήριο ωρολογοποιίας στο Saint Imier με την επωνυμία ” Ed . Heuer & Co “. Εκατόν πενήντα τέσσερα χρόνια αργότερα, ο πνευματικός πατέρας της TAG Heuer και επίτιμος πρόεδρος της ελβετικής μάρκας αποκαλύπτει τα μυστικά του σε μια αυτοβιογραφία, με τίτλο The Times of my life (Οι στιγμές της ζωής μου).

Ο θρύλος Jack Heuer, έπειτα από 50 χρόνια πορείας με ρολόγια θρύλους, όπως της της σειράς Carrera, την ιστορία του Autavia, θεώρησε καθήκον του να γράψει την βιογραφία του «Εγώ αντιπροσωπεύω την τέταρτη γενιά της οικογένειας Heuer. Τόσο η επαγγελματική μου, όσο και η προσωπική μου ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη βιομηχανία της ωρολογοποιίας. Ήθελα να μοιραστώ την πορεία μου και τις ιστορίες μου μαζί σας».

«Είμαι ευτυχής που είχα το χρόνο, την υγεία και την ενέργεια που απαιτείται για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο», λέει ο Jack Heuer , ο οποίος γιόρτασε τα 80ά γενέθλιά του τον περασμένο Νοέμβριο . «Η ιστορία που είχα στο μυαλό μου εδώ και χρόνια είναι τελικά σε χαρτί και νιώθω πραγματικά ανακουφισμένος».

Αποφάσισε να γράψει τα απομνημονεύματά του μετά από ενθάρρυνση και προτροπή των μελών της οικογένειάς του, των φίλων και πολλών δημοσιογράφων, συλλεκτών της μάρκας Heuer.

«Ραγίζει η καρδιά μου που αφήνω το ρόλο μου ως Επίτιμος Πρόεδρος της εταιρίας που φέρει το όνομά μου και το όνομα των προγόνων μου, αλλά είμαι ευτυχής που βλέπω ότι η TAG Heuer είναι σε καλά χέρια και σε μια ηγετική θέση στην αγορά. Παίρνω την ‘άδεια’ μου με πλήρη ηρεμία».


Times of my life… είναι η συναρπαστική ιστορία ενός φιλάνθρωπου και οραματιστή ανθρώπου με μεγάλη αντίληψη που οδήγησε την TAG Heuer σε μια άνευ προηγουμένου άνοδο. Εκείνο, όμως που χαρακτηρίζει τον Jack Heuer είναι η απλότητα. Μέσα από δέκα κεφάλαια και 290 σελίδες, το έργο αποκαλύπτει την ιδιοφυΐα και την τόλμη του πρωτοπόρου, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ωρολογοποιία, αλλά και για τους συγχρόνους του. Ο ίδιος θα μείνει ένα απαράμιλλο πρότυπο αριστείας, δημιουργικότητας και μαχητικότητας για τις μελλοντικές γενιές”.

“Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Jack ήταν στο Μονακό, όταν κατάφερε να βάλει ένα χρονογράφο στον καρπό του χεριού του Steve McQueen κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Le Mans το 1970», δηλώνει ο Jean – Christophe Babin, πρώην CEO της TAG Heuer (2001-2013 ) στην εισαγωγή του βιβλίου. Και προσθέτει: “Χωρίς το όραμα και την έμπνευση του Jack όλα αυτά τα χρόνια στο τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης , η TAG Heuer ποτέ δεν θα απολάμβανε την επιτυχία που έχει σήμερα”.

Times of my life….

Η γνώση των ηλεκτρονικών από τον Jack, η αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η εμμονή του με την ακρίβεια, μαζί με τις αμέτρητες πινελιές ιδιοφυΐας , κατέταξαν την Ελβετική εταιρία στην κορυφή της ωρολογοποιίας. Η TAG Heuer οφείλει τη δημιουργία του μπεστ-σέλερ ρολογιού την Carrera στον Jack, το οποίο αναγνωρίζεται σήμερα από τους οπαδούς και συλλέκτες, ως ένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια όλων των εποχών. Στον Jack οφείλεται ότι η TAG Heuer είχε στενές σχέσεις της με την Formula 1 και τον πανέμορφο κόσμο των μηχανικών. Στον Jack οφείλεται σειρά “Aquaracer” της TAG Heuer… και πάλι στον ίδιο οφείλεται η διάδοση των αξιών της οικογενειακής επιχείρησης που είναι πλέον διεθνώς γνωστή.

Η συναρπαστική ιστορία του Jack Heuer είναι πλέον προσιτή στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό στα αγγλικά και αποδεικνύει ότι οι ανατροπές και οι στροφές στην σταδιοδρομία ενός ατόμου αποτελούν καθοριστικά βήματα για την ανθρώπινη μοίρα.

Το έργο, μια πραγματική εγκυκλοπαίδεια για την ελβετική βιομηχανία της ωρολογοποιίας αποτελεί ένα αξιόπιστο ιστορικό έγγραφο και για την κρίση της βιομηχανίας ρολογιών στα τέλη της δεκαετίας του ’70 . Εκείνη ήταν πράγματι μια μελαγχολική εποχή για τον Jack, ο οποίος εκμυστηρεύεται : «Δεν ήταν πάντα εύκολο. Έπρεπε να βρω το θάρρος και τη συναισθηματική δύναμη να σκαλίζω τα αρχεία μου, που σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν κρατηθεί σε ένα κουτί για περισσότερο από 30 χρόνια. Εκτός από την ανησυχία μου για την αλήθεια, θα ήθελα να καλύψει όχι μόνο τα ευτυχισμένα χρόνια της ζωής μου, αλλά και τα πιο δύσκολα».

Times of my life… είναι η αληθινή ιστορία μιας ζωής που χαρακτηρίζεται ήδη ρομαντική από ορισμένους παρατηρητές . “Ο Jack έχει μια καταπληκτική μνήμη. Δεν εξαπατά. Με πικάντικα ανέκδοτα και χιούμορ … η αυτοβιογραφία του είναι πάνω από όλα η ιστορία ενός μεγάλου άνδρα. Καλή ανάγνωση σε όλους!
“Stéphane Linder, Διευθύνων Σύμβουλος της TAG Heuer από το 2013 .

Επιμέλεια: Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close