Search

Ήταν η Josephine Myrtle Corbin, η γυναίκα με τα 4 πόδια;

Το δίπυγο, σύμφωνα με το λεξικό Merriam-Webster, είναι “ένα τερατολογικό έμβρυο με διπλή λεκάνη, γεννητικά όργανα και άκρα”.

Στις 28 Ιουνίου 2021, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία που υποτίθεται ότι έδειχνε την Josephine Myrtle Corbin, μια γυναίκα που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1860 ως Δίπυγος – μια σοβαρή συγγενής δυσμορφία που έχει ως αποτέλεσμα να έχει δύο λεκάνες και τέσσερα πόδια:

Αυτή ΔΕΝ είναι η Josephine Myrtle Corbin.

Η Josephine Myrtle Corbin ήταν μια Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα παραστάσεων που γεννήθηκε ως δίπυγος. Αυτό αναφερόταν στο γεγονός ότι είχε δύο ξεχωριστές λεκάνες δίπλα-δίπλα από τη μέση και κάτω, ως αποτέλεσμα της διάσπασης του άξονα του σώματός της καθώς αναπτυσσόταν. Καθένα από τα μικρότερα εσωτερικά της πόδια ήταν ζευγαρωμένο με ένα από τα εξωτερικά της πόδια.

Ενώ η Corbin ήταν ένα πραγματικό πρόσωπο που είχε πραγματικά τέσσερα πόδια, αυτή η καλλιτέχνιδα του τσίρκου του 1860 δεν εμφανίζεται στην παραπάνω εικόνα. Αυτή η εικόνα έχει αλλοιωθεί και δημιουργήθηκε αρχικά για μια φάρσα στο σκανδαλοθηρικό περιοδικό Weekly World News (WWN). Αν δεν είστε εξοικειωμένοι, η WWN ήταν μια διαβόητη ταμπλόιντ του σούπερ μάρκετ που δημοσίευε συχνά τραβηγμένες φανταστικές ιστορίες που αφορούσαν ταξιδιώτες στον χρόνο, την απόδραση του Αδόλφου Χίτλερ από το Βερολίνο μέσω UFO, το εξωγήινο μωρό της Χίλαρι Κλίντον και την παραπάνω εικονιζόμενη τετράποδη γυναίκα, την οποία η WWN ονόμασε Ashley Braistle.

Το φανταστικό έπος της Braistle ξεκίνησε γύρω στο 1994, όταν το WWN δημοσίευσε ένα άρθρο που ισχυριζόταν ότι μια τετράποδη γυναίκα, που τότε ονομαζόταν Ashley B., αναζητούσε την αγάπη και ανέφερε “Θέλω οι άνθρωποι να με αγαπούν γι’ αυτό που είμαι, όχι για το πόσα πόδια έχω”.

Το έπος της Ashley συνεχίστηκε στις σελίδες του WWN μέχρι το 1996, όταν η ταμπλόιντ την σκότωσε σε ατύχημα στο σκι. Είναι αυτό το τεύχος του 1996 που περιείχε την ιογενή φωτογραφία που αργότερα θα διαγραφεί λανθασμένα ως απεικόνιση της Josephine Myrtle Corbin.

Φαίνεται ότι το WWN τελικά μετάνιωσε για την απόφαση να σκοτώσει αυτή την τετράποδη γυναίκα, επειδή το 2001 δημοσίευσε μια ιστορία με τίτλο “πού είναι τώρα”, εξηγώντας ότι η Ashley δεν πέθανε ποτέ στην πραγματικότητα και ότι ο σύζυγός της εξακολουθεί να είναι άνθρωπος με πόδια.

Η ιστορία της Ashley Braistle είναι έργο φαντασίας και αυτές οι εικόνες δεν δείχνουν στην πραγματικότητα μια τετράποδη γυναίκα. Υπήρξε, ωστόσο, μια πραγματική γυναίκα που γεννήθηκε με τέσσερα πόδια τη δεκαετία του 1860.

Η Josephine Myrtle Corbin γεννήθηκε στο Τενεσί το 1868 με τέσσερα πόδια. Το 1888, ο Δρ Τζόζεφ Τζόουνς περιέγραψε την Corbin (που παρακάτω γράφεται λανθασμένα ως “Corban”) σε μια έκθεση με τίτλο “Συμβολή στην τερατολογία”, γράφοντας:

Η λέξη τερατολογία, την οποία οφείλουμε στον Geoffroy St. Hilaire, σημαίνει κυριολεκτικά την επιστήμη των τεράτων- και στο παρόν άρθρο θα εφαρμόσουμε τον όρο στη διδασκαλία των συγγενών παραμορφώσεων. Η τερατολογία με την επιστημονική έννοια αποτελεί ένα τμήμα της παθολογικής ανατομίας, η οποία περιλαμβάνει όλες τις ανωμαλίες του οργανισμού- εκείνες που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ενδομήτριας ζωής ονομάζονται συγγενείς, ενώ εκείνες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της εξωμήτριας ζωής επίκτητες. Αυτά που συνήθως αποκαλούνται τέρατα, αναφέρονται συνήθως στις πρώτες: δηλαδή στις ατέλειες του αρχέγονου σχηματισμού.

Josephine Myrtle Corbin

Nashville, Tenn., 16 Ιουνίου 1868 – Ο υπογεγραμμένος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα πολλών ιατρών και των συγγενών και φίλων του ατυχήματος που αποτελεί αντικείμενο της παρούσας έρευνας, δίνει την ακόλουθη μαρτυρία: Το βρέφος, J. Myrtle Corban, έχει τέσσερα πόδια και δύο διακριτά εξωτερικά γυναικεία όργανα γέννησης, με δύο εξωτερικά ανοίγματα της ουρήθρας και δύο εξωτερικά ανοίγματα του διπλού ορθού. Τα εξωτερικά ουροποιογεννητικά όργανα είναι τόσο διακεκριμένα, σαν να ανήκαν σε δύο ξεχωριστά ανθρώπινα όντα. Τα κόπρανα και τα ούρα περνούν (συνήθως ταυτόχρονα, ιδίως τα ούρα) από τα δύο εξωτερικά ουροποιητικά και εντερικά ανοίγματα, που βρίσκονται αντίστοιχα μεταξύ του αριστερού και του δεξιού ζεύγους ποδιών.

Το κεφάλι και ο κορμός είναι εκείνα ενός ζωντανού, καλά αναπτυγμένου, υγιούς, δραστήριου βρέφους περίπου πέντε εβδομάδων, ενώ το κατώτερο τμήμα του σώματος χωρίζεται στα μέλη δύο διαφορετικών ατόμων, κοντά στη συμβολή της σπονδυλικής στήλης με το ιερό οστό. Στο βαθμό που η εξέτασή μας θα μπορούσε να συνεχιστεί στο ζωντανό παιδί, οδηγούμαστε στην πεποίθηση ότι το κατώτερο τμήμα της σπονδυλικής στήλης είναι διαιρεμένο ή σχισμένο και ότι υπάρχουν δύο πυελικά τόξα που στηρίζουν τα τέσσερα άκρα, τα οποία βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Τα τέσσερα πόδια του Corbin τράβηξαν την προσοχή της ιατρικής κοινότητας και τελικά του ευρύτερου κοινού. Μέχρι τη δεκαετία του 1880 περιόδευε ως καλλιτέχνης σε τσίρκο. Ακολουθούν δύο διαφημίσεις εφημερίδων που προωθούσαν το “τετράποδο κορίτσι” και δημοσιεύτηκαν το 1885 στην εφημερίδα St. Paul Globe της Μινεσότα (αριστερά) και στην Boston Globe (δεξιά):

Η Wikipedia έχει μερικές φωτογραφίες της Corbin που φαίνεται να είναι γνήσιες αλλά έχουν απροσδιόριστες πηγές. Η μόνη γνήσια φωτογραφία που μπορέσαμε να βρούμε προέρχεται από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και δείχνει την Corbin σε ηλικία περίπου 19 ετών το 1877:

Πηγή: https://www.snopes.com/ από τον Dan Evon

29 Ιουνίου 2021

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close