Search

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο στο 4th Annual International Conference on Communication and Management (ICCM2018) στην Αθήνα

Το 4o Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Επικοινωνίας και Μάνατζμεντ (4th Annual International Conference on Communication and Management -ICCM2018) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 23-26 Απριλίου 2018, με μεγάλη επιτυχία. Φέτος, με σκοπό να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των φίλων και των ακαδημαϊκών μελών μας και να μπορέσουμε να προτείνουμε συνέδρια σε συγκεκριμένα θέματα στο μέλλον, προτείναμε μία Ενότητα στην Εκπαίδευση, μία στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Υποθέσεις, μια Ενότητα στα Πολυεπιστημονικά Μέσα και τις Τεχνολογίες Επικοινωνιών και δύο εργαστήρια. Το πρώτο εργαστήριο, με επικεφαλή τον Ailson J. De Moraes, Λέκτορα, Σχολή Διοίκησης Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Egham, Surrey, Ηνωμένο Βασίλειο, είχε τον τίτλο «Education ‘Thinking, Learning and Teaching like Da Vinci’». Το δεύτερο εργαστήριο, με επικεφαλή τον καθηγητή Pere Juárez Vives, Πρόεδρο, Alumni UB Innovation & Competitiveness, Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, Ισπανία, είχε τίτλο «LEGO® Serious Play® method: Agile Learning in Superior Education and LifeLong Learning». Το συνέδριο διεξάχθηκε εξολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα.

Συνολικά παρουσιάστηκαν 40 επιστημονικές εργασίες από 75 συμμετέχοντες από 21 διαφορετικές χώρες στον κόσμο (ΗΠΑ, ΗΑΕ, Γερμανία, Φινλανδία, Πεκίνο, Μαλαισία, Τουρκία, Ρωσία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία, Κένυα, Ταϊλάνδη , Λιθουανία, Κροατία, Μαρόκο, Κίνα, Ελλάδα). Αυτό το «ακροατήριο» περιλάμβανε καθηγητές, ερευνητές, σπουδαστές και άτομα που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση, την πολιτική, τις πολιτιστικές υποθέσεις κ.λπ.

Δεν θα παραλείψουμε να πούμε ότι φέτος είχαμε την τιμή να έχουμε μεταξύ των συμμετεχόντων μας δύο εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομίας της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, Eglė Samsonovienė από το Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού και τον Inga Steponaviciene, Επικεφαλής του Στρατηγικού Σχεδιασμού Τμήμα του Υπουργείου.

Το συνέδριο οργανώθηκε σε δέκα (10) ενότητες με τα εξής θέματα: Διεθνής και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Διεθνής Επιχειρηματικότητα και Διαχείριση, Κοινωνικά Μέσα, Μέσα Επικοινωνίας και Διαμεσολαβούμενες Επικοινωνιακές Τεχνολογίες, μία Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με τίτλο «Education ‘Thinking, Learning and Teaching like Da Vinci’», Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Υποθέσεις: Το μέλλον της ΕΕ, Κοινωνικά Μέσα και Τεχνολογίες Επικοινωνίας, Διαπολιτισμικά θέματα, Διεθνής και Διαπροσωπική Επικοινωνία και ένα Δραδραστικό Σεμινάριο με τίτλο «Lego Serious Play: Agile Learning in Superior Education».

Το Ινστιτούτο Επικοινωνίας της Ελλάδας είναι ένας Διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε για να προωθήσει την έρευνα, την εκπαίδευση και να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ ακαδημαϊκών και ατόμων που ενδιαφέρονται για το μέλλον της επικοινωνίας και της εκπαίδευσης, σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 2003 στη Γαλλία και ξανά το 2013 στην Ελλάδα, ως ανεξάρτητη ένωση ακαδημαϊκών και ερευνητών που θεωρούν ότι η εκπαίδευση και η διαπολιτισμική επικοινωνία μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας: η μόρφωση μας είναι αυτό που πρέπει να αναπτύξουμε σε ένα καρποφόρο περιβάλλον.

Του χρόνου το Ινστιτούτο Επικοινωνίας της Ελλάδας διοργανώνει το 5ο ετήσιο διεθνές συνέδριο επικοινωνίας και Μάνατζμεντ. Επιπλέον, θα προταθεί ένα ξεχωριστό συνέδριο με θέμα την εκπαίδευση. Θα θέλαμε αυτά τα συνέδρια να γίνουν ευκαιρίες για Ακαδημαϊκούς, Επαγγελματίες, Ερευνητές και άτομα που ενδιαφέρονται για τέτοιες θεματικές ανά τον κόσμο, να συναντηθούν, να ανταλλάξουν ιδέες για την έρευνά τους, να συζητήσουν τις μελλοντικές εξελίξεις στους κλάδους τους και να συμβάλουν στο μέλλον της εκπαίδευσης. Τέτοιου είδους διεπιστημονικά συνέδρια θα συνεχίσουν να οργανώνονται κάθε χρόνο. Σύντομα, με τη βοήθεια των Ακαδημαϊκών Μελών μας, θα είμαστε σε θέση να προτείνουμε περισσότερα μικρά συνέδρια ετησίως, για να εξυπηρετήσουμε την αποστολή του Ινστιτούτου.

Γραφείο Τύπου Communication Institute of Greece (COMinG)        

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close