Η Δρ. Σύλβα Χαραλάμπους, Πρώην Δ/ντρια Ερευνών του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ ομιλήτρια στο ΔΕΣ «Eco ευ ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική» Η Δρ. Σύλβα Χαραλάμπους, Πρώην Δ/ντρια Ερευνών του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ ομιλήτρια στο ΔΕΣ «Eco ευ ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική»
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στις 2-4 Ιουνίου το διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Eco ευ-ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική». Την έναρξη του... Η Δρ. Σύλβα Χαραλάμπους, Πρώην Δ/ντρια Ερευνών του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ ομιλήτρια στο ΔΕΣ «Eco ευ ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στις 2-4 Ιουνίου το διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Eco ευ-ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική». Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος παρέμεινε για δύο ημέρες στο νησί της Χάλκης, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για τη διοργάνωση και την ευχή αυτή η πρωτοβουλία να βρει μιμητές, ώστε να αναδειχτεί περισσότερο η Θεολογική Σχολή.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και την Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης. Σημειώνεται ότι το ΔΠΜΣ διοργανώνεται από κοινού από το τμήμα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

Δρ. Σύλβα Χαραλάμπους

Μια εκ των ομιλητριών του Συνεδρίου ήταν η Δρ. Δρ. Σύλβα Χαραλάμπους, Πρώην Διευθύντρια Ερευνών, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Μέλος Εθνικής Επιτροπής για την Ευζωία των Ζώων που χρησιμοποιούνται για Επιστημονικούς Σκοπούς (ΕΕΕΖΕΣ-ΥΠΑΑΤ). Η ομιλία της «Ηθική χρήση ζώων για ερευνητικούς σκοπούς (μέρος Α΄): Ιστορική αναδρομή των ζωικών προτύπων, πεδία έρευνας και ηθική χρήση των ζώων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο».

Στο συνέδριο αναδείχτηκαν οι ηθικοί κανόνες που διέπουν την τριμερή σχέση περιβάλλοντος-ζώων- ανθρώπου, υπό το πρίσμα της Οικολογίας, της Φιλοσοφίας και της Θεολογίας, καθώς επίσης και η στάση που οφείλουν να επιδεικνύουν οι άνθρωποι απέναντι στα ζώα και στα οικοσυστήματά τους.

Για πληροφορίες σχετικά με το Διιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» απευθυνθείτε στη Γραμματεία (Βίκυ Πρωτοπαπαδάκη) animalethics@philosophy.uoa.gr και στο τηλέφωνο: 210 7277568. Site: https://animalethics.philosophy.uoa.gr

από τη Βίκυ Μπαφατάκη

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: