Search

Παιδιά ηλικίας μόλις 3 ετών έχουν παραπεμφθεί στην κλινική φύλου του Ηνωμένου Βασιλείου

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς την πορεία του τρανσέξουαλ; Προέκυψε ότι τα 3 ή 4 έτη δεν θεωρούνται πολύ μικρά από ορισμένους επαγγελματίες υγείας. Εκθέσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την καταργηθείσα πλέον κλινική Ταυτότητας Φύλου Tavistock δείχνουν ότι 12 τρίχρονα, 61 τετράχρονα, 140 πεντάχρονα και 169 εξάχρονα παραπέμφθηκαν στο Tavistock για διαβουλεύσεις την τελευταία δεκαετία, από το 2010-11 έως το 2021-22.

Εκπρόσωπος του Tavistock φρόντισε να διευκρινίσει στη Daily Mail ότι τα παιδιά αυτά δεν έλαβαν ιατρικές παρεμβάσεις. Κανονικά οι γονείς θα είχαν μια “εφάπαξ συζήτηση” με ένα μέλος του προσωπικού για την παροχή υποστήριξης και συμβουλών.

Μια πρώην υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, η Jackie Doyle-Price, ήταν επικριτική για τις πολιτικές της κλινικής. Η ίδια δήλωσε: “Η κα: “Δεν θα έπρεπε ποτέ να βλέπουν τρίχρονα παιδιά. Πρέπει να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να είναι παιδιά. Αφήστε τα να παίξουν και να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους. Δεν θα έπρεπε να ιατρικοποιούμε κάτι που είναι απλώς η ανάπτυξη”.

Είπε ότι μέρος του προβλήματος με την κλινική φύλου ήταν ότι τα παιδιά παραπέμπονταν από ομάδες ακτιβιστών και όχι από γιατρούς. “Στο μέλλον θα πρέπει να υπάρχει μόνο ιατρική οδός για τις συστάσεις”, είπε.

Η Stephanie Davies-Arai, της ομάδας του λόμπι Transgender Trend, δήλωσε στη Daily Mail: “Τα παιδιά πραγματικά δεν χρειάζονται κλινικές για το φύλο. Δυστυχώς, ορισμένοι γονείς ανησυχούν τώρα ότι το παιδί τους που δεν συμμορφώνεται με το φύλο μπορεί να έχει “γεννηθεί σε λάθος σώμα” και να χρειάζεται επαγγελματική βοήθεια. Αυτό έχει προωθηθεί από ακτιβιστές των τρανσέξουαλ που δεν έχουν καμία κατανόηση των απολύτως φυσιολογικών αναπτυξιακών σταδίων της παιδικής ηλικίας”.

Η ίδια δήλωσε ότι η νέα ελάχιστη ηλικία των επτά ετών μπορεί να φαίνεται ως βελτίωση. Ωστόσο, ήταν επιφυλακτική: “Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι αυτή την ηλικία, ο γονέας μπορεί να έχει “κοινωνικά μετασχηματίσει” το παιδί του για χρόνια, ώστε το παιδί να φτάνει στην κλινική πλήρως πεπεισμένο ότι είναι πραγματικά το αντίθετο φύλο. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι μια λογική εκπαίδευση για όλους τους επαγγελματίες υγείας του NHS, οι οποίοι μπορούν να συμβουλεύουν τους γονείς σχετικά με τους τρόπους υποστήριξης του παιδιού τους ώστε να είναι ευτυχισμένο όπως είναι, χωρίς την ανάγκη για μελλοντικές ορμόνες ή χειρουργικές επεμβάσεις”.

Το προσωπικό του Tavistock δεν ήταν το μόνο που καλωσόρισε τα 3χρονα παιδιά. Ένα δημοσίευμα στην Daily Caller αυτή την εβδομάδα ισχυρίστηκε ότι από το Βανκούβερ ο ψυχολόγος Wallace Wong εμφανίστηκε σε ένα εκπαιδευτικό βίντεο του 2022 για την Παγκόσμια Επαγγελματική Ένωση για την Υγεία των Τρανσέξουαλ και είπε στους θεατές ότι τα 3χρονα παιδιά “γνωρίζουν τον αυθεντικό εαυτό τους” καλύτερα από τους γονείς τους.

Πηγή: https://bioedge.org by Michael Cook (10.01.2024)

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close