You are here: Home Aποψεις Βρύνα Φωτεινή, Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής «Ποια είναι η στρατηγική των 180ο;»

Βρύνα Φωτεινή, Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής «Ποια είναι η στρατηγική των 180ο;»

E-mail Εκτύπωση
vryna.jpg1_resizeΗ Φωτεινή Βρύνα είναι Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου «180ο – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο». 
Οι 180ο μοίρες σηματοδοτούν μια στροφή προς το μέλλον. Η Αττική χτυπήθηκε σκληρά από την κρίση και είχε την ατυχία, να διοικείται με παρωχημένες λογικές, με αποσπασματικές κινήσεις και κατεστημένη νοοτροπία χωρίς να υπάρχει σχέδιο.
Εμείς θέλουμε να τα αφήσουμε πίσω όλα αυτά. Έχουμε σχέδιο, το οποίο στηρίζεται στους εξής τρεις βασικούς άξονες:
Κοινωνική Δράση, για να ξανακερδηθεί η αξιοπρέπεια. 
 
Σκοπός είναι να συνεργαστούμε με την Εκκλησία και τα κοινωνικά δίκτυα για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Να στήσουμε υποδομές και να αναπτύξουμε δράσεις, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Να αντλήσουμε πρόσθετους κοινοτικούς πόρους για στοχευμένες κοινωνικές δράσεις. 
 
Πρώτο μας μέλημα και το πρώτο έργο που δεσμευόμαστε να ολοκληρώσουμε, είναι η στέγαση των αστέγων. Ο κοινός κοινωνικός στόχος, είναι όμως, πολύ ευρύτερος. Αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας. Στη στήριξη της άνεργης, αλλά και της εργαζόμενης μητέρας. Στη διαχείριση των περιοχών με έντονη παρουσία παράνομων μεταναστών.
Ανάπτυξη και Απασχόληση, κόντρα σε νοοτροπίες κατεστημένου. 
 
attiki-180-banner_resizeΈχουμε ήδη περάσει στην εποχή της Ευρώπης των Περιφερειών, όπου οι Περιφέρειες μπορούν να διεκδικούν απευθείας από την Ευρώπη. Μπορούν όμως, μόνον εάν έχουν τη γνώση των θεσμών, προσώπων και προϋποθέσεων. Μόνον εάν ξεφύγουν από τη διαχειριστική αντίληψη. Μόνον εάν απαλλαγούν από τις νοοτροπίες κατεστημένου. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια, και αυτό είναι δέσμευση, να προχωρήσουμε στην ένταξη της Περιφέρειας στη νέα δομή της «Καινοτομικής» Ευρώπης. Στην έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην ίδρυση Κέντρου Ελληνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών για πτυχιούχους ΑΕΙ, από όλο τον κόσμο. Στη δημιουργία Πρότυπου Χώρου Επώασης Νέας Επιχειρηματικότητας. Στην αξιοποίηση του μοναδικού πολιτιστικού της κεφαλαίου. Στην ανάδειξη περισσότερων πόλων επισκεψιμότητας. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε, επιτέλους, στην ολοκλήρωση έργων που καρκινοβατούν και σε λύσεις για μεγάλα προβλήματα που χρονίζουν. Γιατί δεν νοείται να μην υπάρχουν σήμερα στην Αττική αντιπλημμυρικά, αποχετευτικό και αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων.
 
Αίγλη στην Αττική, γιατί της αξίζει να είναι ξανά ξεχωριστή.
Αίγλη στην Αττική, σημαίνει ανάδειξη της μοναδικότητας των φυσικών και των ιστορικών χαρακτηριστικών της. Των παραλιακών μετώπων και των ορεινών της όγκων. Σημαίνει ανάκτηση της οντότητας της Αττικής, που κουρελιάστηκε από το χθες.
 
Βιογραφικό Σημείωμα
 
Γεννήθηκα στον Πύργο Ηλείας και αποφοίτησα από το Λύκειο Πύργου. Είμαι πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών.
• Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας 2004 έως σήμερα.
• Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ» ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ Οργάνωσης Γυναικών, 2013 - σήμερα.
• Πρόεδρος παραρτήματος «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ» 
Χαλανδρίου-Αγίας Παρασκευής.
• Γραμματέας Παρατηρητηρίου Οικογενειακού Προϋπολογισμού Νέας Δημοκρατίας, 2012-2013.
• Υπεύθυνη Τομέα Καταναλωτικών Οργανώσεων 
Νέας Δημοκρατίας, 2010-2012
• Διευθύντρια Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης 2007-2009.
• Γενική Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Ν. Ηλείας 1998.
• Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας 1998.
• Γενική Γραμματέας ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας 1998.
• Συμμετείχα στο Παγκόσμιο Συνέδριο της UNESCO 1997 ως Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
• Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Α΄ Πανελληνίου 
Συνεδρίου Γυναικών της ΑΔΕΔΥ 1990.
• Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας 1990 και εκπρόσωπος Γυναικών της Ομοσπονδίας στην ΑΔΕΔΥ 1990.
• Γενική Γραμματέας Πανελληνίου Συλλόγου Κρατικών Παιδικών Σταθμών 1990.
• Διετέλεσα εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στην ΕΦΕΕ.
 
 

People news